Najbolji izviđači Srbije dobiće priznanja na Izviđačkom stroju u Nišu

Odred izviđača „Josif Pančić“
Odred izviđača „Josif Pančić“

Odred izviđača „Josif Pančić“ iz Niša je ove godine domaćin aktivnosti Saveza izviđača Srbije pod nazivom „Izviđački stroj“ koja će se održati u nedelju, 17. novembra  u Maloj sali Doma Vojske sa početkom od 12 časova.

Preko 150 izviđača iz cele Srbije okupiće se na dodeli zvanja najboljim izviđačkim jedinicama („Četa orlova“ i „Odred orlova“) i pojedincima („Izviđač orao“). Zvanje „Odred orlova“, odnosno „Četa orlova“ je najviše zvanje koje jedinice Saveza izviđača Srbije mogu dobiti za izvanredan rad u protekloj izviđačkoj godini i saradnju sa drugim izviđačkim jedinicama, kako domaćim tako i međunarodnim.  Zvanje „Izviđač orao“ dodeljuje se pojedincima koji su prošli kompletan program Saveza izviđača Srbije i radili dodatno na svom izviđačkom razvoju unapređujući svoja znanja i veštine. Takođe, nagrade će biti dodeljene i pojedincima za izuzetan doprinos izviđačkoj organizaciji.

Niš je poslednji put bio domaćin ovakve aktivnosti 2002. godine, te nam je izuteno velika čast da smo ove godine domaćini najboljim izviđačima Srbije, i nadamo se da će se iz Niša u svoje gradove i Odrede vratiti sa puno lepih utisaka i osvojenih priznanja.

Po završetku svečane ceremonije dodele nagrada, za sve učesnike organizovali smo posetu turističkim lokalitetima grada uz pratnju turističkog vodiča.