Najava sportskog vikenda u Nišu

Najava sportskog vikenda

Koje nas sve sportske utakmice očekuju u niškim salama, ali i gde sve gostuju naše sportske ekipe pročitajte u nastavku teksta.

Rukomet

Rukometašice Naise u petak 24.02. od 18.30 časova u okviru 16. kola ARKUS lige gostuju ekipi Mladosti u Pazovi. Naisa je u prošlom kolu doživela poraz od Železničara iz Inđije i traži nadu da se vrati na pobednički kolosek. Naisa se trenutno nalazi na devetoj poziciji i u opasnoj je zoni. Ekipa Mladosti je trenutno na šestoj poziciji. Ovo je za rukometašice Naise jako važan meč za dalji nastavak prvenstva.

Košarka

U subotu 25.02. od 12.30 časova u okviru 2. kola prve muške regionalne lige play off u sportkom centru ,,Šivara’’ u gradskom derbiju sastaju se Marinos i Konstantin. Ekipa Konstantina se trenutno nalazi na vodećoj poziciji i na dobrom je putu da se plasira u viši rang. Marinos se nalazi na četrvrtoj poziciji sa tri boda manje od današnjeg protivnika.

U subotu 25.02. od 18.30 časova u okviru 2. kola prve muške regionalne lige play off u sali osnovne škole ,,Dušan Radović’’ sastaju se ekipe Niša i Pantera. Niš se trenutno nalazi na petoj poziciji sa bodom manje od svog gradskog rivala Marinosa. Panteri se nalaze na trećoj poziciji sa dva boda manje od prvoplasiranog Konstantina.

U subotu 25.02. od 16.30 časova u okviru 2. kola prve muške regionalne lige play out u sali osnovne škole ,,Dušan Radović’’ sastaju se ekipe Juniora i Mladost Vesne iz Bele Palanke. Junior se nalazi na šestoj poziciji, imaju dva boda manje od današnjeg protivnika koji se nalazi na trećoj poziciji.

U petak 24.02. od 19 časova u okviru 18. kola druge ženske lige u hali ,,Čair’’ sastaju se ekipe Studenta i Proletera. Domaća ekipa se trenutno nalazi na trećoj poziciji i ima bod manje od današnjeg protivnika koji je drugi na tabeli. Ovo je utakmica od velike važnosti, jer pobedom će nišlijke imati velike šanse da se vrate u viši rang. Iz ekipe Studenta se nadaju što većoj podršci sa tribina.

,, Ovu utakmicu očekujemo sap uno optimizma, mada imamo problem oko zdravstvenog stanja tima, pola tima nam je povređeno. Nadam se da će zdravstveno stanje mojih igračica biti povoljnije i da srcem, željom, htenjem dobijemo. Treba nam pomoć publike koji je šesti igrač za ostvarenje cilja koji nas očekuje, a to u viši rang. Treba nam energija kao što smo imali protiv Radničkog i Bora, gde niko nije očekivao da ćemo dobiti, i osvojili smo jako važna dva boda’’ – Slađan Ivić trener Studenta.

Odbojka

U ponedeljak 27.02. od 19 časova u okviru 16. kola prve muške lige u odbojci ekipa Niša gostuje Topličaninu 97 u Prokuplju. Niš se nalazi na drugoj poziciji i polako grabi ka plasmanu u viši rang. Ekipa Topličanina se nalazi na osmoj poziciji na korak od opasne zone.

U subotu 25.02. od 12 časova u okviru 11. kola druge ženske lige istok u odbojci sastaju se Student i Sloga 2016 iz Batočine. Domaća ekipa se nalazi na prvoj poziciji, dok je ekipa iz Batočine na četvrtoj poziciji.

U subotu 25.02. od 13.30 časova u okviru 11. kola druge ženske lige istok u odbojci, ekipa Desetke gostuje u Kuršumliji. Desetka se trenutno nalazi na petoj poziciji sa tri boda više od svog protivnika koji je na šestoj poziciji.

Ekipa Stampeda u subotu 25.02. od 17 časova gostuje u Vranju drugoplasiranoj ekipi Pande. Stampedo se nalazi na trećoj poziciji, i diše za vrat svom današnjem protivniku sa istim brojem bodova. Ovo je prilika da Nišlijke pređu na drugu poziciju odma iza svojih gradskih rivalki Studenta.