Najava sportskih dešavanja

najava sportskog vikenda

Ovog vikenda nas očekuje gradski derbi u fudbalu i u košarci. Koje nas utakmice još očekuju, pogedajte u najavi.

Fudbal

Car Konstantin-Budućnost Popovac

U nedelju 26.03. od 11:00 časova u okviru 19. kola Srpske lige Istok u gradskom derbiju sastaju se Car Konstantin i Budućnost iz Popovca. Domaći se nalaze na poslednjoj poziciji i u prošlom kolu su izgubili od  Timoka rezultatom 4:1, dok se gosti nalaze na trećem mestu i u prošlom kolu su remizirali sa Dunav Prahovom rezultatom 0:0.

OFK Brzi Brod-Radnički Pirot

U nedelju 26.03. od 15:00 časova u okviru 19. kola Srpske lige Istok na stadionu u Brzom Brodu sastaju se Brzi Brod i pirotski Radnički. Domaća ekipa se nalazi na 14. mestu i u prošlom kolu su pobedili ekipu Meševa rezultatom 2:1. Gosti se nalaze na drugoj poziciji i u prošlom kolu su savladali Radnički iz Svijalnca rezultatom 2:1.

Rukomet

Jagodina-Naisa

U subotu 25.03. od 19:00 časova u okviru 19. kola ARKUS lige, Naisa će gostovati ekipi Jagodine. Domaće rukometašice u sjajnoj su formi i nalaze se na vodećoj poziciji sa 32 poena i u prošlom kolu su savladale Kikindu rezultatom 28:22.

Rukometašice Naise se nalaze u nezgodnoj situaciji i trenutno su na devetoj poziciji sa 11 osvojenih poena. Izabranice Slavka Krnjajca su u opasnoj zoni i potrebna im je pobeda kako bi povratile nadu za opstanak u ARKUS ligi.

Mokra Gora-Železničar 1947

U nedelju 26.03. od 13:00 časova u okviru 16. kola Super B lige Istok-Zapad niški Železničar gostuje ekipi Mokre Gore u Zubinom Potoku. Domaći rukometaši se nalaze na pretposlednjem mestu sa svega tri boda i u prošlom kolu su izgubili od Loznice rezultatom 34:25.

Nišlije se nalaze na devetoj poziciji sa devet osvojenih bodova i u prošlom kolu su izgubili ubedljivo od ekipe Metalca rezultatom 42:24. Na poslednjih pet utakmica imaju samo jednu pobedu i četiri poraza.

Košarka

Konstantin-Marinos

U subotu 25.03. od 19:45 časova u okviru 6. kola Prve muške regionalne lige Istok play off u hali ,,Čair’’ odigraće se gradski derbi ekipe Konstantina i Marionsa.

Domaći se nalaze na drugom mestu i imaju isti broj bodova kao prvoplasirana ekipa Bora. U prošlom kolu su savladali gradskog rivala, ekipu Niša, rezultatom 92:78.

Gosti se nalaze na trećoj poziciji sa 17 osvojenih poena. U prošlom kolu su ubedljivo savladali  ekipu Bina rezultatom 90:53.

Ratnici-Vlasotince

U 26.03. od 18:30 časova u okviru 6. kola Prve muške regionalne lige Istok play out ekipa Ratnika dočekaće ekipu Vlasotinca.

Izabranici Saše Damnjanovića se nalaze na šestoj poziciji sa 16 osovjenih bodova. U prošlom kolu su izgubili od Jablanice rezultatom 93:80.

Gosti se nalaze na pretposlednjoj poziciji sa 13 osvojenih bodova. U prethodnom kolu su izgubili od ekipe iz Bele Palanke, Mladost-Vesna rezultatom 89:82.

Panter-Niš

U petak 24.03. od 20:30 časova u okviru 6. kola Prve muške regionalne lige play off Istok ekipa Niša gostovaće u Vranju ekipi Pantera u hali sportova ,,Vranje’’.

Domaći se nalaze na petoj pozciji i imaju 17 bodova. U prošlom kolu su savladali Knjaževac rezultatom 79:66. Niš se nalazi na četvrtoj poziciji sa istim brojem bodova kao i ekipa Pantera. U prošlom kolu su izgubili od gradskog rivala Konstantina rezultatom 92:78.

Mladost-Vesna-Junior

U petak 24.03. od 18:30 časova u okviru 6. kola Prve muške regionalne lige Istok play out u sportsko-rekreativnom centru ,,Banjica’’ u Beloj Palanci sastaju se Mladost-Vesna i Junior.

Palančani se nalaze na petoj poziciji sa 16 osvojenih bodova i sa bodom manje od gostujuće ekipe. U prošlom kolu su savladali Vlasotince 89:82.

Izabranici Vladimira Delčića se nalaze na četvrtoj poziciji sa 17 osvojenih bodova. U prošlom kolu su savladali ekipu Dimitrovgrada rezultatom 86:81.

Odbojka

Dubočica-Niš

U petak 24.03. od 17:00 časova u okviru 20. kola Prve lige Srbije sastaju se Dubočica i Niš. Domaća ekipa se nalazi na šestoj poziciji sa 28 osvojenih bodova. U prošlom kolu su izgubili od ekipe Vojvodine 2 rezultatom 3:2.

Izabranici Dragana Svetozarevića su drugi sa 44 poena i dva boda manje i utakmicu manje od prvoplasiranjog Borca iz Starčeva. U prošlom kolu su savladali Klek Srbija Šume rezultatom 3:1.

Student-Majdanpek

U nedelju 26.03. od 17:00 časova u okviru 15. kola Druge lige Istok u sali osnovne škole ,,Miroslav Antić’’ sastaju se Student i Majdanpek. Domaće odbojkašice se nalaze na prvoj poziciji sa 38 osvojenih bodova i na dobro su putu da se plasiraju u viši rang. U prošlom kolu su izgubile od ekipe Kuršumlije rezultatom 3:0.

Odbojkašice Majdanpeka se nalaze na poslednjoj poziciji sa svega tri osvojena boda i na poslednjih pet utakmica imaju isto toliko poraza. U prošlom kolu su izgubile od ekipe Vranja rezultatom 3:1.

Stampedo-Leskovac 98

U nedelju 26.03. od 15:00 časova u okviru 15. kola Druge lige Istok u sali osvnovne škole ,,Miroslav Antić’’ sastaju se odbojkašice Stampeda i Leskovca.

Domaće su na trećoj poziciji sa 31 osvojenim bodom. U prošlom kolu su savladale Slogu iz Batočine rezultatom 3:0. Leskovčanke se nalaze na devetoj poziciji sa sedam osvojenih bodova. U prošlom kolu su izgubile od Jagodine rezultazom 3:0.

Jagodina-Desetka

U nedelju 26.03. od 13:00 časova u okviru 15. kola Druge lige Istok u hali sportova ,,JASSA’’ u Jagodini sastaju se ekipe domaće Jagodine i Desetke.

Domaće odbojkašice se nalaze na sedmoj poziciji sa 15 osvojenih poena. U prošlom kolu su savladale Slogu iz Batočine rezultatom 3:0.

Odbojkašice gostujuće ekipe se nalaze na petoj poziciji sa 21 osvojenim bodom. U prošlom kolu su izgubile u Vranju od ekipe Pande rezultatom 3:1.