Nagradu za najveći doprinos lokalnom ekonomskom razvoju Grad Niš dodelio JP Aerodrom Niš

Foto - sajt Grada Niša

Nagradu „Sveti Car Konstantin i Carica Jelena“ za najveći doprinos lokalnom ekonomskom razvoju Grad Niš je dodelio JP Aerodrom Niš. Za najuspešnijeg početnika u poslovanju nagrađena je kompanija “ Bilhold“, za najvećeg poslodavca „Johnsons Electric“.

„Cumtobel“ je najveći izvoznik u prošloj godini, a u kategoriji najuspešnije privredno društvo-mala preduzeća dobitnik je „Monikom“.

U kategoriji društveno odgovorno poslovanje nagrada je pripala Lokalnoj fondaciji Niš. Nagrade je dobitnicima uručila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Nagrađene firme dobile su ikonu Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Gradonačelnica Niša je istakla je da je i ove godine konkurencija za dodelu nagrada bila velika i poručila je privrednicima da su vrata Gradske kuće otvorena za sve i da će Grad podržati sve njihove ideje i poslovne poduhvate.

Sotirovski je najavila da je budžetom grada za narednu godinu opredljeno milijardu dinara za opremanje industrijske zone „Sever 1” i „Sever 2” gde će već početkom naredne godine doći italijanski „Ariston“, koji bi trebalo da zaposli veliki broj radnika. To će, kako je rečeno, uticati i na smanjenje broja nezaposlenih koji je sada ispod 18.000, a broj zaposlenih povećan je nešto iznad 92.000, što se itekako oseća u budžetu koji će u idućoj godini biti veći za 2,2 milijarde.