Nagrađeni najbolji radovi učenika niškog konkursa “Najlepša reč – mama”

Nagrađeni najbolji radovi učenika konkursa
Nagrađeni najbolji radovi učenika konkursa "Najlepša reč - mama"

Na ovogodišnjem literarnom konkursu “Najlepša reč – mama”  Omladinskog saveta učestvovalo je više od 800 učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola sa područja Niša.

Radove je ocenjivao stručni žiri: Viloeta Jović – dečiji pisac i predsednik žirija, Rusomir Arsić, dečiji pisac – član žirija i Miljana Ignjatović Knežević, dečiji pisac – član žirija.

Prve nagrade u svim kategorijama osvojile devojčice

Žiri je dodelio ukupno 37 nagrada, a prva nagrada u kategorji prvog razreda pripala je Jani Dimitrijević iz OŠ “Branko Miljković”.

Prvu nagradu u kategoriji drugog razreda osvojila je Maša Stojanović iz OŠ “Bubanjski heroji”. Među učenicima trećeg razreda najbolji literarni rad imala je Nada Đorđević iz OŠ “Kole Rašić”, a u kategroji četvrtog razreda prvu nagradu osvojila je Anka Milić iz OŠ “Ivan Goran Kovačić” Niška Banja.

“Ovo je 23. i najstariji nagradni konkurs koji se u našem gradu organizovao za učenke na gradskom i seoskom području. Intersovanje je svake godine sve veće i drago nam je zbog toga”, rekli su iz Omladinskog saveta Niša na svečanosti koja je održana u Niškom kulturnom centru.

Mladi autori su dobili knjige, diplome kao i pravo na jednogodišnje korišćenje usluga Narodne biblioteke.

„Tradicionalno su najbolji radovi izdati u Zborniku radova učesnika konkursa. Od sledeće godine uvodimo i likovni konkurs“, dodaju u Omladinskom savetu Niša.

Najveći broj radova stiglo je iz sledećih osnovnih škola: “Dušan Radović”, “Miroslav Antić”, “Stefan Nemanja”, “Kole Rašić”, “Ratko Vukučević”, “Milan Rakić” Medoševac i iz “Desanka Maksimović” Čokot.

Pokrovitelj ovog konkursa su Niški kulturni centar i Sekretarijat za kulturu i informisanje.