Nagrađeni najbolji niški studenti

Foto: FB Dragana Sotirovski
Foto: FB Dragana Sotirovski

Tridesetoro studenata niškog Univerziteta koji su završili prethodnu školsku godinu sa prosečnom ocenom 10 od grada Niša dobili su nagradu 50.000 dinara. Mnogi od nagrađenih planiraju da svoje školovanje nastave u Nišu i tu i ostanu.

Prorektor za nastavu Univerziteta u Nišu prof. dr Vlastimir Nikolić upozorava da je sve teže zadržati takve ljude na fakultetima jer su plate asistenta čak ispod republičkog proseka.

– Jako mi je drago što je grad stao iza nas. Nadam se da će tako biti i u budućnosti, pogotovo za nas koji smo odlučili da nastavimo školovanje i da karijeru gradimo ovde u Nišu – kaže Ina Konstantinović, student Medicinskog fakulteta u Nišu za TV Zona plus.

Fakulteti sve teže dolaze do najboljih mladih stručnjaka jer nekada prestižna profesorska mesta danas baš i nisu na ceni, kaže prorektor za nastavu Univerziteta u Nišu prof. dr Vlastimir Nikolić za TV Zona plus.

Znanje stečeno na niškom Univerzitetu ovih mladih ljudi, najbolji je kapital za budućnost i Niša i Srbije, istakla je gradonačelnica Sotirovski.