Nagrada “Svetislav Milić – mladima od srca” Sofiji Rodić – simbol posvećenosti, strasti i želje za uspehom

Komisija za dodelu Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“, donela je jednoglasnu odluku da nagradu u oblasti sport dodeli Sofiji Rodić iz Niša. Nagrada joj se dodeljuje za izvanredne sportske rezultate, za promovisanje Republike Srbije i za celokupan životni rad.

Sofija Rodić nije samo mlada sportistkinja, ona je pravi simbol posvećenosti, strasti i želje za uspehom. Svoju sportsku priču započela je veoma mlada, sa samo pet godina, kada je prvi put stala na klizaljke i kada je krenula u svet klizanja na ledu. Bilo je to vreme kada je njen put ka sportskom vrhuncu samo počinjao. Izuzetna posvećenost i rad su obeležili njenu sportsku karijeru.

Da bi se razvila kao sportistkinja, morala je da putuje stotinama kilometara kako bi trenirala u Beogradu. Njeni roditelji su joj pružili ogromnu podršku na ovom putovanju, prateći je i omogućavajući joj da se razvija kao sportistkinja.

Ključ uspeha Sofije Rodić leži u njenoj strasti prema sportu i njenoj sposobnosti da balansira školovanje i sportske aktivnosti.

Sofija nije stala na postignutim uspesima. Njeno srce i uporna radna etika doveli su je do trenutka kada je donela važnu odluku da preseli svoje treninge iz Mađarske u Srbiju. Ovo je bio korak ka postizanju svetskog sportskog vrhunca i mentorstvu iskusne sportistkinje, Evegenije Radanove.

Sada se Sofija priprema za najveći izazov u svojoj sportskoj karijeri, Olimpijadu mladih, gde će predstavljati svoju zemlju.