Multimedijalna izložba: Savremena crnogorska likovna umetnost u Nišu

Adin-Rastoder-Astronaut-i-trudni-svještenik
Adin-Rastoder; Astronaut i trudni svještenik, Oficirski dom, multimedijalna izložba crnogorske likovne umetnosti

Multimedijalna izložba „Savremena crnogorska likovna umetnost“ autora Maje Dedić – kustosa Centra savremene umjetnosti Crne Gore iz Podgorice biće otvorena u četvrtak, 10. maja u 20 sati u Oficirskom domu u Nišu.

Izložbu čine 28 dela dvadesetoro afirmisanih i internacionalno aktivnih umetnika srednje i mlađe generacije.

Vlatka Vujošević, Poljubac

Izložba je plod saradnje Galerije savremene likovne umetnosti Niš i Cetra za savremenu umjetnost Crne Gore, koja će se nastaviti predstavljanjem niške likovne scene u Podgorici tokom oktobra ove godine.

“Svojom koncepcijom izložba nudi jedan od mogućih presjeka dešavanja na pluralističkoj sceni, vremenski omeđenoj u poslednje dve decenije. Pri odabiru umetnika, pažnja je usmerena na one u čijim radovima su vidljiva specifična obiležja i koji kroz upotebu savremene umetničke prakse, bilo da se radi o slici, crtežu, grafici, skulpturi, objektu ili instalaciji, istražuju sve aspekte društvenog okuženja i moguće relacije sa umetnošću“, navodi Dedić u predgovoru katologa izložbe.

Zastupljeni umetnici su: Bojana Bogavac, Tijana Dujović Liščević,Nada Kažić,Biljana Keković, Ljiljana Kolundžić,Tijana Gordić,Nataša Đuranović, Vladimir Đuranović, Nataša Đuović,Milena Mijović Durutović,Ratko Odalović, Jelena Pavićević, Ivanka Vana Prelević, Adin Rastoder, Željko Reljić, Maja Šofranac, Nenad Šoškić, Ivana Tiodorović, Ivana Tiodorović, Vlatka Vujošević, Vukčević Nina.

Bojana Bogavac Dreams
Bojana Bogavac Dreams

Njihovi likovni rukopisi i individualne poetike kreću se u rasponu od lirske apstrakcije i ekstresionizma do minimal arta i savremene skulpture.

Izložba u Nišu traje do 30. maja.

Global Digital Clinik