MTS Banka postala deo Poštanske štedionice. Šta to znači za klijente?

mts banka
Foto: Poštanska štedionica, arhiva

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je da MTS Banka, koja je u vlasništvu Telekoma Srbija, bude pripojena Poštanskoj štedionici.

Posle pripajanja, MTS Banka će bez postupka likvidacije prestati da postoji kao nezavisan učesnik na tržištu. Telekom Srbija će u Poštanskoj štedionici imati manjinski nekontrolni udeo od 10,08 procenata.

Ostali akcionari Poštanske biće Republika Srbija sa 71,05 procenata akcija i Pošta Srbije sa 17,94 procenata.

KZK je zaključila da zajednički tržišni udeo dve banke iznosi 6,2 odsto, te da ovakva koncentracija na tržištu pružanja svih bankarskih usluga na teritoriji Srbije neće imati negativne efekte na konkurenciju.

Šta pripajanje znači za korisnike?

Spajanjem i preuzimanjem banka kupuje sva prava i obaveze. To znači da kada jedna banka preuzme drugu, ili postane deo druge, preuzima i sva prava koja ima ta banka, ali i sve njene obaveze.

Ugovori koji su potpisani do tog trenutka, ne trpe nikakve izmene. Kamate i na kredite i na štednju vam ostaju iste, kao i sva prava i obaveze koje ste prethodno potpisali, prenosi Blic.

Ono što je najvažnije jeste da klijenti banke treba da prate obaveštenja jer mogu da se promene neke tehničke stvari. Ukoliko do informacija ne dođete sami banka će naći način da vas obavesti.