Mladi za Nikolinu prikupili više od sto i po hiljada dinara

Nišlije ponovo pokazale humanost; Mladi za nikolinu, humanitarni koncert u Simfonijskom orkestru

Savet za humanitarne aktivnosti i Savet za socijalna pitanja niške Kancelarije za mlade u saradnji sa Niškim simfonijskim orkestrom, organizovali su humanitarni koncert “Mladi za Nikolinu“.

“Kao organizatori smo prezadovoljni koncertom. Sala je bila mala da primi sve građane koji su želeli da pomognu Nikolini. Nišlije su ponovo pokazale svoju humanost”, izjavio je Jovan Milić, koordiantor Saveta za humanitarne aktivnosti.

Na koncertu su nastupili dečiji horovi: Čarobna Nota, Sretenje, Čarolija, Hor OŠ „Ćele kula“ i mnogi drugi.

Nišlije pokazale humanost; Mladi za Nikolinu
Nišlije pokazale humanost; Mladi za Nikolinu

Poseban nastup su imali mali folkloraši iz ANIP Mozaik, a prisutnima su se predstavile i mlade niške zvezdice Đorđe Marković, Todor Kitanović, dok je posebno oduševljenje kod publike izazvao nastup Roka Blaževića, pobednika treće sezone Zvezdica.

“Kao idejni tvorac ovog događaja želela sam pre svega da pomognem Nikolini kako znam i umem. Onda sam kontaktirala Kancelariju za mlade i uspeli smo da napravimo ovaj događaj. Radili smo kao tim prethodnih par nedelja i dobili zaista divan koncert”, rekla je Emilija Jovanovski, idejni tvorac koncerta, inače članica Saveta za humanitarne aktivnosti.

Nišlije pokazale humanost; Mladi za Nikolinu
Nišlije pokazale humanost; Mladi za Nikolinu

Na kraju koncerta učesnicima su dodeljene zahvalnice.

Nišlije pokazale humanost; Mladi za Nikolinu
Nišlije pokazale humanost; Mladi za Nikolinu

Nišlije ponovo pokazale humanost

Na ovaj način prikupljeno je ukupno 100.680 dinara. Novac će biti uplaćen na žiro račun za lečenje dvogodišnje Nikoline, koja za neki dan putuje u Ameriku.

Do sada je organizovano mnogo humanitarnih događaja, ali za lečenje male Nikoline još nije prikupljeno dovoljno sredstava.

Nikolina Ranđelović
Mladii za Nikolinu Ranđelović; Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, maloj Nišlijki, potrebna je pomoć za lečenje u iznosu od oko 300.000 evra.

Nikolini možete pomoći putem fondacije „Budi human“ upisom 431 i slanjem SMS-a na 3030, zatim uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e -doniraj

Dinarski: 160-492871-34

Devizni: 00-540-0002490.5

IBAN broj: RS35160005400002490572

Global Digital Clinik