Mlade Nišlije ponovo uređivale Delijski vis: Sve dok se ne očisti svaki kutak

Radno u naselju Delijski vis; Foto: JKP
Radno u naselju Delijski vis; Foto: JKP "Mediana" Niš

Omladina okupljena sa istim ciljem – uređivanje naselja Delijski Vis, primer je čistog entuzijazma i volje za jedan lepši pogled na okruženje u kome ovi mladi ljudi žive, ali i na budućnost uopšte.

Građanski aktivizam na delu

Ovi dvadesetogodišnjaci su uz pomoć radnika JKP “Mediana” Niš za mesec dana uspeli da njihovo naselje dobije sasvim novi izgled.

Prvo su uredili igralište i mobilijar za decu, potom kosili zelene površine, oplemenili fudbalski teren, sekli samoniklo šiblje koje je ugrožavalo bezbednost, oblikovali živice i cvetne zasade između zgrada itd.

Radna akcija na Delijskom visu; Foto: JKP “Mediana” Niš

“Ponovo na inicijativu mladih iz naselja Delijski vis, a u saradnji sa JKP “Mediana” Niš, posečeno je trulo drveće čije grane su bile upletene u dovod električne energije i predstavljale su pretnju po građane, a i po stabilnost naponske mreže. Pored toga, pokošeno je rastinje u većem delu našeg naselja, a u narednim danima posao će biti završen i svaki kutak našeg kraja biće uredan”, ističu predstavnici ovog Udruženja.

Uređivanje naselja Delijski vis; Foto: JKP "Mediana" Niš
Uređivanje naselja Delijski vis; Foto: JKP “Mediana” Niš

Iz Javno komunalnog preduzeća “Mediana” poručuju da podržavaju svaku inicijativu slične vrste i da će u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima, uvek izlaziti u susret svim aktivnostima koje za cilj imaju lepši i čistiji izgled našeg grada.

Dostava hrane u Nišu