Mjuzikl „Bila jednom jedna zima“ i ove nedelje u Pozorištu lutaka

„Bila jednom jedna zima“
Foto: Lutkarsko pozorište Niš

Zbog velikog interesovanja publike, iskazanog tokom stotog prikazivanja mjuzikla „Bila jednom jedna zima“, na repertoaru Pozorišta lutaka u Nišu ove nedelje, 16. decembra opet će biti ta predstava, umesto predstave „Radoznalo slonče“.

Mjuzikl „Bila jednom jedna zima“, nastao je adaptacijom istoimene novogodišnje predstave. Specifično je to što režiju, songove, koreografiju, scenografiju i kostime potpisuju glumci koji i igraju u predstavi.

Inače, „Bila jednom jedna zima“ je priča o dalekoj, raspevanoj i zaleđenoj šumi u kojoj žive Ćira, Vule, Lija Mudrolija, Zeke i Meda Elvis. Prenosi poruku o veri u ljubav, drugarstvo i
prave vrednosti. Na konferenciji za novinare povodom premijernog izvođenja autorski tim
je naveo da su evrgrin numere njihova namera da se deci predstavi i drugačiji muzički
senzbilitet od onoga sa kojim se sreću u svakodnevnom životu.

Autorski tim uključuje – dramatizacija teksta, režija i izbor muzike Nataša Ristić, adaptacija
teksta Nataša Ristić i Davorin Dinić, tekstovi songova Davorin Dinić i Toma Bibić, muzička obrada i korepeticija Davorin Dinić, koreografija Zlata Hodžić, scenski pokret Čarni Ćerić, kostimi Dejan Gocić, asistent kostimografa Gordana Stamenković, scenografija, dizajn plakata i programa Srđan Miljković.

Uloge tumače Nataša Ristić, Davorin Dinić, Srđan Miljković, Toma Bibić, Marija Cvetković i Dejan Gocić. Početak predstave je u 11.30.

Exe-Net