Milošević i Stanković o izjavi Sotirovske: Tipujem da se seli u Požarevac, nju odavno niko ne želi u ovom gradu

Nakon što je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila da će napustiti Niš ako posle lokalnih izbora gradonačelnik bude narodna poslanica SSP-a Jelena Milošević ili poslanik i funkcioner NPS-a Đorđe Stanković, oglasili su se i Jelena Milošević i Đorđe Stanković.

Narodna poslanica SSP-a Jelena Milošević navela je niz afera gradonačelnice Dragane Sotirovski, a jedna od njih je i ta što je njen zet Vedran Ivanović, dobio socijalni stan u Ulici Majakovskog.

“Tu su i pranje para preko Štaba za vanredne situacije, razlupana službena ‘škoda’, naduvane cene čak i spajalica, izmene Generalnog urbanističkog plana, Karić i zidanje u staroj ciglani, namešteni tenderi, korumpirani saradnici, zapošljavanje članova familije. Kad se sve sabere, verujem da će da se seli. Tipujem na Požarevac”,  kazala je Milošević.

Poslanik i funkcioner NPS-a Đorđe Stanković kazao je za Južne vesti da bi najpre morala da sačeka da se istraže afere u koje je umešana.

Kaže da će ako postane gradonačelnik, Sotirovska morati da sačeka sa “selidbom”.

“Nju odavno niko ne želi u ovom gradu, ali zato je ona, naravno, za to vreme nekretnine kupovala van Niša. Verovatno želi što pre da ode za Majami i na ovaj način to najavljuje” ističe on.

Dodaje da bi pre eventualnog odlaska iz Niša, trebalo bi istražiti afere, uzurpaciju i zloupotrebu javnih nabavki.

“Nakon istrage i suđenja ćemo videti da li će moći da ide za Sokobanju, Majami, Hanioti, ili Bugarsku. Ipak, ona odavno planira odlazak i izvadila je pasoš Evropske unije jer ima državljanstvo Bugarske”, zaključuje Stanković.

Podsetimo, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je i članica Predsedništva SNS, ocenila je da Niš ne bi trebalo da bude „opozicioni“ grad dok su na republičkoj vlasti naprednjaci.

Sotirovski je takođe kazala da će napustiti Niš ako posle narednih lokalnih izbora gradonačelnik bude narodna poslanica i funkcionerka Stranke slobode i pravde Jelena Milošević ili poslanik i funkcioner Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković, koji „kradu toalet papir iz Skupštine“.

Izvor: Naissus.info, Južne vesti

Global Digital Clinik