Miloš Banđur podneo je privatnu krivičnu tužbu protiv Branislava Jovanovića

Miloš Banđur
Miloš Banđur

Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur podneo je privatnu krivičnu tužbu Osnovnom sudu u Nišu, protiv gospodina Branislava Jovanovića odbornika grupe „Niš, moj grad“.

Kako se zvanično navodi u izjavi gospodina Miloša Banđura, razlog za privatnu tužbu je skup neistinitih konstrukcija koje su izrečene od strane Jovanovića u prethodnoj nedelji i koje su direktno bile upućene njemu, Milošu Banđuru, a sa ciljem da se diskredituje njegova ličnost u široj javnosti.

U saopštenju se dalje navodi da se isključuje svaka mogućnost da su neistine izrečene u zabuni ili zabludi već sa jasnom namerom da se povredi čast, ugled i nanese šteta, navodi Banđur.

Da podsetimo:

Branislav Jovanović, odbornik grupe „Niš, moj grad“ je u prethodnoj nedelji, uoči sednice Skupštine Grada Niša, uputio zahtev za dopunu dnevnog reda sednice gde predlaže smenu zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura. Obrazloženje za ovakav čin Jovanović je objasnio navodeći povezanost Banđurovu sa kriminalnim radnjama u izvršnoj vlasti Grada, ističući štelovanje tendera u javnom sektoru Grada Niša i korupciju, popločavanje Trga kralja Milana, gubitke u nekim javno – komunalnim preduzećima, kao i najduži staž na političkoj sceni Grada.

„Stanje korupcije i kriminala u gradu je u konstantnom porastu, a po zakonu, organizaciono i resorno je bio zadužen da predloži mere i radi na sprečavanju korupcije i kriminala i poboljšanju stanja u javno komunalnom sektoru grada“, navodi u obrazloženju Jovanović.

„Obeštećenje predloženo u tužbenom zahtevu u celini ću uplatiti u humanitarne svrhe, jer je istina jedini cilj ovog tužbenog zahteva“, izjavio je Banđur.

Banđur poziva Jovanovića i na poligrafsko testiranje obojice, a na temu izrečenih optužbi, u ustanovi po izboru Jovanovića i naglašava da će rezultati testiranja biti dostupni javnosti.

Dostava hrane u Nišu