Medijana uvodi donaciju za svako četvrto dete

Za bebu više; Foto: GO Medijana
Za bebu više; Foto: GO Medijana

Po brizi za pronatalitetnu politiku i porodice sa troje i više dece Gradska opština Medijana je peta od 169 gradova i opština u Srbiji, ocenio je Pokret za decu tri plus.

Ovu nagradu Gradska opština Medijana dobila je zahvaljujući tome što svakom prvorođenom detetu u nedelji na teritoriji opštine daruje 10.000 dinara, a svakom trećerođenom detetu u porodici 120.000 dinara, kao i zbog finansiranja vantelesne oplodnje svake godine za po 20 parova sa po 200.000 dinara.

Dodela nagrade Pokreta za decu tri plus GO Medijani: Foto: GO Medijana

Priznanje Pokreta za decu tri plus dobili su i grad Loznica – Zlatna kolevka,opština Nova Varoš – Srebrna kolevka, opština Kuršumlija –Bronzana kolevka, opština Čajetina – Ponosna kolevka.

U opštini Medijana sada razmišljaju o uvođenju donacije za svako četvrto dete.

“Donacija bi bila u iznosu od 240 000 dinara. Dok to ne realizujemo pokrenuli smo akciju Medijana za bebu više”, kaže predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Kartica za mamu i bebu

Kartice “Medijana za bebu više” podrazumevaju popuste za mame i bebe kojima će kod velikog broja društveno odgovornih firmi, malih i velikih kao što su poliklinike, apoteke, prodavnice dečije garderobe, hipermarketi, taksi usluge, usluge salona za lepotu, biti omogućeni popusti od 20 do 50 procenata mamama do navršene starosti deteta od godinu dana.

U GO Medijani podsećaju da su promovisali i Fondaciju “Carica Jelena” koju je opština osnovala, a čijim sredstvima će, kao prva aktivnost biti finansirana nabavka četiri CTG aparata za porodilište.