Medicinska sestra Doma zdravlja u Nišu – najbolja sestra Primarnog zdravstva Srbije

Medicinska sestra iz Doma zdravlja Niš, Živoslava Tasić Borka iz Službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje, dobila je priznanje „Milosrdna sestra Darja Korobkina“ za najbolju medicinsku sestru – tehničara iz primarne, sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite. Priznanje je dodeljeno u Ruskom centru u Beogradu.

Borka se, kako navode u Domu zdravlja, trideset jednu godinu nesebično daje u poslu koji voli, a nakon dodele priznanja, ističe da ima ogromnu ljubav prema poslu i pacijentima.

Događaj je organizovala Fondacija „Zajedno za osmeh“ u saradnji sa Ruskom humanitarnom misijom, srpskim odeljenjem Međunarodnog javnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda i Ruskim domom u Beogradu u želji da se oživi sećanje na mladu bolničarku i ukaže na značaj medicinskih sestara – tehničara u Srbiji, koji predstavljaju neizostavnu kariku u multidisciplinarnom timu.

Dodeli nagrada prisustvovali su Ministarka zdravlja Danica Grujičić, predstavnici Ambasade Ruske Federacije, Ruskog centra za nauku i kulturu u Beogradu, Srpskog odeljenja Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, Ruske humanitarne misije i Foruma pacijenata Srbije.