Malu Moniku, žrtvu otmice iz Niša, na Paliću ugostio Igor Jurić

Foto: Arhiva7Facebook profil Igora Jurića

Da se mala Monika iz Niša, devojčica koja je pre skoro četiri godine bila oteta i preživela desetodnevnu torturu, polako ali sigurno oporavlja i uči da ponovo uživa u životu, dokaz je i ova fotografija nastala nedavno na Paliću i u Subotici. Tamo je provela deo svog letnjeg raspusta. Fotografiju je na svom Facebook profilu objavio predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić.

“Svake godine pomažemo povređenoj deci kako da nauče da žive sa svojim traumama i ranama. Devojčica iz Niša, koja je bila žrtva otmice, danas je deo nas i naše porodice. Ovog puta smo je ugostili na Paliću i Subotici. Proveli smo nedelju divnih dana, punih radosti”, napisao je Jurić ispod slike.

Podsetimo, Ninoslav Jovanović kasnije poznatiji i kao Malčanski berberin, oteo je 20. decembra 2019. godine tada dvanaestogodišnju Moniku na putu do škole u Brzom Brodu. Monika je nakon potere koja je trajala deset dana, pronađena u selu Pasjača.

Jovanović je uhapšen 5. januara na seskom groblju u Malči i osuđen na doživotnu robiju. Preminuo je u zatvorskoj sobi, jula prošle godine.