Pozorište lutaka: Nedeljni repertoar

Predstava Priča o princu jedincu
Onlajn predstave Lutkarskog pozorišta

Sreda, 11. maj, 19.00, Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“

„Dvanaesto more“

Četvrtak, 12. maj, 18.00, matična scena Pozorišta lutaka Niš

„Cveće male Ide“

Nedelja, 15. maj, 11.30, matična scena Pozorišta lutaka Niš

„Patkica žutkica“

 

Ansambl Lutkarskog pozorište iz Niša će ove srede, 11.maja, putovati u Zaječar gde će predstavom „ Dvanaesto more“ učestvovati na Dvanaestom pozorišnom festivalu za decu „ ZajeČar“. Predstava će početi od 19 časova.

„Dvaneasto more „ je režirao Boris Todorović, dok uloge tumače Jelena Đorđević, Marija Cvetković, Aleksandra Pavlović, Toma Bibić, Lazar Nikolić i Srđan Miljković.

Na festivalu će predstava „Dvaneasto more“ biti prvi put festivalski izvođena.

Predstava Dvanaesto more
„ Dvanaesto more“ Lutkarsko pozorište

Predstava “Cveće male Ide” izvešće se u četvrtak, 12.maja sa početkom od 18 časova u Lutkarskom pozorištu u Nišu. Nastala je iz potrebe da se, kroz poznati sadržaj bajke, deci predstavi problem ljubomore. Mala Ida, devojčica od 5 godina, dobila je mlađeg brata. Stric Zoki, neumorna Baba Verica i zabrinuta mama Ružica, uz pomoć jednog patuljka i brojnog baštenskog i sobnog cveća, naučiće Idu da prihvati radost deljenja i druge slatke muke koje donosi novi član porodice.

Predstavu je režirala Marija Krstić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Biljana Radenković, Aleksandra Pavlović, Stanislava Joković, Davorin Dinić i Srđan Miljković.

Predstava Patkica Žutkica
“Patkica Žutkica” Lutkarsko pozorište

Predstava „Patkica Žutkica“ namenjena najmlađoj publici, će se odigrati u nedelju sa početkom o 11 časova i 30 minuta, na matičnoj sceni Pozorišta lutaka u Nišu. Predstava na zanimljiv način spaja pozorišnu igru sa obrazovno-vaspitnim elementima i samim tim je odličan izbor za prvi susret dece sa pozorištem. “Patkica Žutkica” im omogućava sa dodatno, aktivno učestvuju u njoj i na taj način kod njih razvija osećaj za pravednost, prijateljstvo, saosećajnost i podstiče ih da budu hrabri, složni i jaki.

Predstavu je režirao Dejan Gocić, koji pored Jelene Đorđević i Tome Bibića tumači jednu od uloga.