Lončar: Čeka se odluka o obaveznoj vakcinaciji

lončar obavezna vakcinacija
Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da bi republička stručna komisija trebalo da donese odluku o obaveznoj vakcinaciji zdravstvenih radnika protiv kovida-19.

Lončar je rekao da je saglasan sa predlogom struke da vakcinacija bude obavezna za zdravstvene radnike navodeći da ”nema logike” da lekar ili medicinska sestra kažu da su dobili koronu, jer mogu da se vakcinišu.

”Mislim da će republička komisija, u kojoj su najeminentniji stručnjaci, doneti odluku. Uvek ću biti uz struku i da spašavam živote, a boriću se protiv onih koji su vakcinisani i koji su zahvaljujući tome dobro, a šire laži i paniku o vakcinama’‘, naglasio je Lončar, i dodao da je dokazano da su vakcine bezbedne i da pomažu.

Govoreći generalno o vakcinaciji, on je rekao da je širom Srbije otvoreno više od 170 punktova za vakcinaciju bez zakazivanja i izrazio uverenje da će do kraja aprila protiv virusa korona biti vakcinisano još 500.000 građana.

”Trudićemo se da bude što više vakcina na tim punktovima, uvek će biti po jedna ili dve, a gledaćemo da u zavisnosti od toga gde možemo da ispoštujemo hladni lanac, budu dostupne tri ili četiri vakcine”.

Istakao je i da je cilj da se dođe do zabačenih i najudaljenijih mesta u Srbiji, kako bi svim građanima bilo omogućeno da prime vakcine. Dodao je i da se to već radi u mnogim opštinama, u okolini Novog Pazara, Niša, a očekuje i da će odziv biti sve bolji.

Lončar je rekao da će vakcinisani najverovatnije imati prednost da uđu u kafiće, diskoteke, stadione, pozorišta, bioskope. Naglasio je i da je jedini način povratku normalnom životu brza i masovna vakcinacija građana.

Dostava hrane u Nišu