Leskovčani traže pravdu za deku koji je pucao u provalnika

traže
Foto: Ilustracija

Nakon što je osamdesetsedmogodišnji M.C. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju, odnosno pucao u provalnika, Leskovčani su stali u odbranu starca i traže da se promeni zakon kojim će svako moći da zaštiti svoju privatnu svojinu.

Oni masovno komentarišu o tome na društvenim mrežama. Još 2017. godine Sindikat zaposlenih policije predlažio je uvođenje Zakona o zaštiti privatne svojine po ugledu na onaj koji postoji u SAD i koji podrazumeva da ako vam neko provali u posed možete da se odbranite a da ne odgovarate.

” Nema šteta od staroga čoveka, ima uvek nešto da se nauči od njega…čovek branio svoje,šta je trebalo da mu da kafu i rakiju? Da se nadoknadi municija dedi da ima za sledeći put. Kad je država zakazala sa zakonom mora sami ljudi da sprovode zakon…. Svaka čast”, samo su neki od komentara građana Leskovca.

Starac je, kako su ranije naveli u leskovačkoj policiji, tokom noći ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja u pravcu tridesetčetvorogodišnjeg muškarca i naneo mu teške telesne povrede opasne po život.

Povređeni muškarac prevezen je u Opštu bolnicu u Leskovac, a osumnjičeni je držao pištolj u legalnom posedu- navodi se u policijskom saopštenju.

Nakon što je deka uhapšen, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu, određena mu je mera zadržavanja do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Global Digital Clinik