Lalatović obavio prozivku igrača: Tri fudbalera izostala

Foto: FK Radnički sa novim trenerom Nenadom Lalaotivćem
Foto: FK Radnički sa novim trenerom Nenadom Lalaotivćem

Posle svega tri sedmice predaha niški tim počeo je pripreme za narednu sezonu, a prozivku je obavio novi šef stručnog štaba Nenad Lalatović, koji će debi na takmičarskim utakmicama imati 12. jula, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prvi trening odradilo je 27 fudbalera, a opravdano odsutni bili su Riota Noma, Dušam Mićić i Nikola Stanković, koji će se ekipi priključiti u ponedeljak.

Trening FK Radnički; Foto: FK Radnički
Trening FK Radnički; Foto: FK Radnički

Iz prošlosezonskog tima nije bilo Milana Pavkova, Aleksandra Subića, Bojana Šaranova, Ivana Miladinovića i Slaviše Stojanovića, a prvi novajlija biće štoper Đorđe Crnomarković, nekadašnji fudbaler Javora i Čukaričkog.

„Još jednom ću ponoviti da mi je pripala čast da postanem trener jednog ovako velikog kluba sa ogromnon tradicijom u svetu fudbala. Svestan sam gde sam došao, znam da će očekivanja biti ogromna i da mi se neće oprostiti nijedna greška.Trudićemo se da budemo u vrhu domaćeg fudbala, a što se tiče Evrope još ništa ne bih obećavao. Prvo treba da sastavimo ekipu, da je uigramo i da imamo malo sreće u žrebu“, izjavio je strateg Nenad Lalatović.

Trening FK Radnički; Foto: FK Radnički
Trening FK Radnički; Foto: FK Radnički

Kako je istakao želi disciplinu u ekipi tako da odsustvo igrača više neće biti moguće.

„Volim da u sastavu imam igrače od poverenja. Ja za moje igrače dajem sve i očekujem da mi oni to rade i za mene“, rekao je Lalatović.

On je dodao i da postoje fudbaleri koje bi voleo da vidi u dresu Radničkog, ali da to zavisi od finansijske situacije kluba.

„Pričao sam sa ljudima iz kluba, ja sam im dao spisak mojih želja, a da li ćemo sve uspeti da ih dovedemo ovde ne zavisi od mene. Ovde su danas došli i fudbaleri kojima su istekli ugovori, a ja bih voleo da sa nama ostane Saša Stojanović. Trenirao sam ga u Crvenoj zvezdi i zaista imam samo reči hvale za njega i smatram ga majstorom fudbala“, rekao je Lalatović i dodao da u narednih nekoliko dana ima ekipu sa kojom će raditi mesec dana i koja će biti spremna da izađe na utakmicu 12. jula.

Fudbaleri Radničkog trenitaće na Čairu do 20. juna, a potom odlaze na glavni deo pripreme, koje će prema Lalatovićevim rečima biti u miru i izolaciji  sa mogućnošću da one budu u Sloveniji.