Kućice na keju – “Bez logike i zdravog razuma”

kućice
Foto: Naissus Info

Kućice koje uglavnom služe za prodaju suvenira a koje su postavljene na keju ispod Tvrđavskog mosta izazvale su brojne negativne reakcije Nišlija na društvenim mrežama.

Inženjer Danijel Dašić kaže da osim što im estetski pa ni funkcionalno tu nije mesto, mnogo važnija stvar je i da ne smeju da budu postavljene unutar kejskih zidova, bez saglasnosti JVP “Srbijavode”. Ogovor na pitanje zbog čega su tu postavljene, koja će biti njihova namena i svrha, da li su dobili saglasnot od JVP “Srbijavode”, nismo uspeli da dobijemo od nadležnih.

Kućice koje uglavnom služe za prodaju suvenira, promociju turizma, zanatlija, u petak su postavljene na keju ispod Tvrđavskog mosta. To je izazvalo brojne negativne komentare građana na društvenim mrežama.

Inženjer Danijel Dašić ističe da ništa unutar kejskih zidova ne sme da bude postavljeno bez saglasnosti Srbijavode.

“U slučaju ne daj Bože neke poplave umanjuju protok reke, i tu im nikako nije mesto. Za bilo šta što bi želili da postave unutar kejskih zidova potrebna im je saglasnost JVP Srbijavode”, kaže Dašić.

Prema njegovim rečima, ko god da ih je postavio morao bi da ima ugovor ili memorandum sa JVP “Srbijavode”, bez obzira na namenu koju će imati, a koja i dalje nije poznata javnosti.

Za Dašića ipak ni postavljanje kućica na keju nije iznenađenje.

“Grad nastavlja sa praksom da se ne konsultuje sa Nišlijama oko trošenja njihovog novca, kako da Niš izgleda čistije, lepše, bezbednije. Kao što nas uče da uzimamo fiskalni račun, tako bi oni morali ne samo da polože račun za utrošena srestva, već i pre nego što počnu sa radom da se konsultuju sa građanima”, ističe Dašić.

Dodaje i da je u ovom slučaju  dokaz “da rade šta god hoće u nečijem interesu”.

“Meni ovo ne deluje kao interes građana Niša već kao neki privatni interes. Može da smanji protok vode u slučaju poplave, postavljene su na travnjaku, estetski, ne bih rekao da je dobro. Tu dolaze građani koji žele da prošetaju decu, da se osame, a ne neko ko hoće da se bavi bilo kakvim biznisom. Ko hoće da popije kafu, sok, on će otići u neku baštu kafića. Ne postoji ni jedan logički, zdravorazumski razlog za postavljanje kućica na tom mestu”, izričit je Dašić.

Pokušali smo da dobijemo odgovor na pitanje zbog čega su baš na keju postavljene kućice, koja će biti njihova namena, da li im je tu mesto, ali nam se do zaključenja ovog teksta niko nije javio od nadležnih.

Dostava hrane u Nišu