Krug – Tribute to EKV posle šest godina u Nišu 27. oktobra u klubu Oxygen

Foto - Aleksandar Stojković / Promo – Krug Tribute to EKV

Krug – Tribute to EKV je nastao u proleće 2006. godine i osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarina Velika, sa grupom ljudi koji su više od tri decenije na muzičkoj sceni Beograda.

Krug EKV čine Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV, koji je u bend došao 1991. i svirao na albumima “Dum Dum” i “Neko nas posmatra”, kao i na live albumu “Kao u snu”. Dragiša Uskoković Ćima, bas gitara, koji je svirao na albumima “Neko nas posmatra” i “Kao u snu”, te na velikom broju živih svirki u to vreme. Ćima je remasterizovao “EKV Unplugged Skopje 1992.” i zajedno sa Markom remasterizovao albume “Dum Dum” i “Neko nas posmatra” u izdanju PGP RTS i u saradnji sa Zadužbinom Milan Mladenović. Nemanja Dašić, vokal i gitara, ex “Vampiri“.
Dejan Tomović Tomke, klavijature, sarađivao sa mnogobrojnim istaknutim muzičarima i bio član nekoliko poznatih beogradskih grupa.

“Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sećanja na Milana, Bojana, VDa i Margitu i da iako svesni njihove potpune nezamenljivosti, pružimo mogućnost mladima koji nisu mogli da čuju EKV uživo, da deo tog duha osete na koncertu u našem izvođenju.
Mi koncerte doživljavamo kao privilegiju da sa gostima na bini, prijateljima i publikom podelimo fascinaciju za tim genijalnim ljudima i njihovim idejama”, poručuju članovi Kruga.

Ekatarina Velika – EKV ostavila je snažan trag na celokupnoj rok sceni i mnogim bendovima služila je kao uzor u stvaralaštvu.