Kriolipoliza kao najefikasnija metoda za skidanje masnih naslaga

Kriolipoliza

Kriolipoliza predstavlja jednu od najpopularnijih neinvazivnih metoda za uklanjanje upornih masnih naslaga koje se talože na “kritičnim” regijama tela. Često i pored fizičke aktivnosti i pravilne ishrane na nekim delovima tela ostaju masne naslage koje jednostavno ne možemo ukloniti bez male pomoći kozmetičkih ili hirurških procedura.

Kriolipoliza je jedna od metoda koje nam mogu pomoći u uklanjanju najupornijih masnih ćelija. Ovo je takođe i potpuno bezbolna neinvazivna, nehirurška metoda redukcije masnih naslaga. Osnova ove metode je ciljano hlađenje masnih ćelija koje ne ostavlja posledice na nerve, kožu i okolno tkivo.

Kako se izgleda jedan tretman kriolipolize?

Za ovu proceduru nije potrebna posebna priprema, važno je samo napomenuti da ovo nije način da osobe sa velikim viškom kilograma izgube na masi. Ova metoda se koristi samo kao pomoćno sredstvo u uklanjanju masnih ćelija.

Tokom tretmana pacijent je smešten u udobnom položaju, za to vreme se određeni deo tela tretira vakumom. Koža i masno tkivo se na tretiranoj površini uvlače u vakum i primenjuje se ciljana terapija prilikom koje dolazi do apoptoze – smrzavanja ćelija što dovodi do uništavanja masnih ćelija koje se kasnije prirodno i bezbedno apsorbuju.

Temperatura na kojoj se uništavaju masne ćelije je minus osam stepeni. Tretman traje oko jedan sat. Nakon tretmana pacijent može normalno da nastavi sa svojim aktivnostima, baš zato što je kriolipoliza potpuno neinvazivna metoda.

U Epilion centru izvode čitav niz tretmana koji su posvećeni oblikovanju tela, sve tretmane koje nude možete da pogledate Epilion u kategoriji body Shape.

Na kojim sve delovima tela može da se radi kriolipoliza?

Što se tiče delova tela na kojim se može primenjivati tretman kriolipolize, ova metoda može da se primenjuje na sve delove tela, a najčešće se primenjuje na:

  • spoljašnjem delu stomaka,
  • prednjem delu i donjem delu stomaka,
  • lumbalnoj regiji (bubrega),
  • glutealnoj regiji,
  • prednjoj, zadnjoj i unutrašnjoj strani butine,
  • prednjoj i zadnjoj strani nadlaktica,
  • podbradku

Kome je kriolipoliza namenjena?

Kriolipoliza je namenjena pacijentima svih životnih dobi, koji žele da izvajaju svoje telo uz pomoć aparata za kriolipolizu. Svi oni koji vežbanjem i ishranom ne mogu da se oslobode masnih naslaga. Ukoliko niste sigurni da li je ovaj tretman namenjen vama ili imate bilo kakve nedoumice onda je najbolje da se konsultujete sa lekarima u Epilion kozmetičkom centru gde možete zakazati termin za konsultacije sa vrhunskim stručnjacima koji će vam odgovoriti na sva pitanja.

Šta možete da očekujete nakon kriolipolize?

Prve rezultate možete primetiti tri nedelje nakon tretmana, dok se konačni rezultati mogu očekivati nakon tri meseca. Nakon kriolipolize moguće je izgubiti od 3 do 8 cm u obimu. Broj tretmana razlikuje od osobe do osobe nekada je dovoljno i 3 tretmana, a nekada je potrebno 4 i 6 tretmana. Između svakog tretmana treba da prođe četiri i šest nedelja. Nakon tri meseca pacijent gubi i do 27% masnih ćelija.

Ima li neželjenih efekata CoolSculptinga?

Kriolipoliza ili CoolSculpting ne ostavlja ožiljke ili rane. Dok je tretman još u toku pacijent može osetiti peckanje, blago štipanje, zatezanje i intenzivnu hladnoću, osim ovih blagih nelagodnosti tretman je potpuno bezbolan, bez nuspojava koje se retko javljaju u vidu crvenila, blažeg otoka, osetljivosti kože, modrica. Sve nuspojave nestaju kroz nekoliko sati ili par dana.

Zakažite kriolipolizu u Epilionu

Kriolipolizu isprobale su hiljade zadovoljnih pacijenata čija iskustva govore kako je ovo najefikasnija metoda u cilju uništavanja masnih naslaga.

Ukoliko smatrate da je kriolipoliza ono što vam je potrebno da biste svoju figuru doveli do savršenstva onda obavezno kontaktirajte Epilion centar u Ušće shopping centru, na adresi Mihajla Pupina 4.

Stručnost i iskustvo koje poseduju lekari u kozmetičkom centru Epilion potvrđuju i brojni sertifikati. Njihovo medicinsko osoblje konstantno se usavršava i stiče znanja za obavljanje najmodernijih kozmetičkih tretmana, što ih kvalifikuje da budu vaš izabrani centar za negu lepote i očuvanje mladosti.