Kovid bolnica u Kruševcu primila prve pacijente: Iskusna ekipa niških medicinskih radnika na licu mesta sa novozaposlenim kolegama

kovid bolnica u kruševcu
Kovid bolnica u Kruševcu, Foto: KC Niš

Nova kovid bolnica u Kruševcu, koja je juče otvorena, primila je prve pacijente obolele od korona virusa.

Kovid bolnica u Kruševcu raspolaže sa 500 kreveta. Od tog broja je 350 na odeljenjima poluintenzivne, a 150 na odeljenjima intenzivne nege. Rukovodilac bolnice Vladan Cvetanović rekao je da su oko 9.30 sati u bolnicu stigla dva pacijenta, jedan iz Kruševca, a drugi iz Kraljeva.

Svi pacijenti koji će ovde biti na lečenju, biće sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

“Za danas je najavljen dolazak još deset pacijenata iz više gradova u unutrašnjosti Srbije”, rekao je Cvetanović. Dodaje da je iskusna ekipa lekara i sestara iz Niša na licu mesta sa novozaposlenim kolegama u kruševačkoj kovid bolnici.

Lekari i medicinsko osoblje za koje je bio raspisan konkurs na sajtu Kliničkog centra, biće primljeni u stalni radni odnos. Oni će, međutim, prvih šest meseci biti na probnom radu.

Bolnica je sagrađena na prostoru nekadašnje kasarne Rasina. Predsednik Aleksandar Vučić juče je na otvaranju rekao da da će u tu biti zbrinuti pacijenti iz Rasinskog okruga, ali i iz drugih krajeva, pre svega sa Kosova i Metohije.

Nova kovid bolnica poseduje 150 jedinica intenzivne nege. gde svaki ležaj ima svoj respirator i monitor i još 350 mesta u poluintenzivnoj nezi.

Izvor: Insajder

 

 

Dostava hrane u Nišu