„Kosić Bosić“ i „Tri praseta“ na repertoaru Pozorišta lutaka

Na repertoaru Pozorišta lutaka ove sedmice biće dve predstave:

Četvrtak 1. april, 18.00, „Kosić Bosić“

Komad namenjen deci predškolskog uzrasta. Priča o malom kosu naivnom poput deteta koga vara lukavi Lisac Lijan. Kada mu on pojede sva jaja iz gnezda, ne pomažu mu ni Breza Brezica, ni Potok Potočić, niti Poljana. Svi se boje lisca i pretvaraju da ništa ne vide i ne čuju. U pomoć mu priskače jedino Pas Srki. Nadmudriće lukavog lisca koji upada u sopstvenu zamku i od koga ostaje samo koža.

Predstavu je režirao Todor Valov, a uloge tumače: Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Srđan Miljković i Davorin Dinić.

Nedelja, 4. april, 11.30, „Tri praseta“

Moderna priča o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu. Tri praseta – Bucko, Mucko i Gucko žive bezbrižno ne sluteći da im se može dogoditi bilo kakvo zlo. Cvetna livada je njihovo omiljeno mesto za igru. Međutim, na tri “dobra zalogaja“ oko baca zloćudni i proždrljivi vuk. Ali tri praseta su uspela da se spasu. U nameri da doskoče vuku, odlučuju da svako od njih sagradi svoju kućicu. Jedno prase je napravilo kućicu od slame, drugo od pruća, a treće od cigala. Dve kućice, od slame i pruća, vuk je uspe da ponovo poruši. Ali treća se pokazala kao preveliki zalogaj čak i za tako opasnog “stvora“ kao što je vuk. Došao je kraj stalnom bežanju. Srećni i bezbrižni, ali mnogo oprezniji, prasići nastavljaju da žive u slozi.

Uloge tumače: Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Dejan Gocić i Slobodan Miljković.

Predstave se održavaju uz poštovanje svih epidemioloških mera.