Koncert Kamernog orkestra “Concertante” Fakulteta umetnosti u Nišu

17 godina FU slider
17 godina FU slider

Koncert Kamernog orkestra “Concertante” Fakulteta umetnosti u Nišu

Koncert Kamernog orkestra “Concertante” Fakulteta umetnosti u Nišu pod dirigentskom palicom prof. dr Milene Injac povodom proslave Dana Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu u organizaciji Fakulteta umetnosti i Srpske akademije nauka i umetnosti, Ogranka SANU u Nišu biće održan u utorak 3. decembra 2019. godine sa početkom u 20 sati u Koncertno-izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a.

Na koncertu pod nazivom “Majstori klasike i rokokoa kroz muzička rivalstva: Salieri, Mozart, Haydn, Monn” kao solisti nastupiće Dilbag Tokay – violončelo i Emine Serdaroglu – klavir iz Turske kao i Wolfgang sekstet iz Niša u sastavu prof. mr Anđela Danković – flauta, prof. spec. Ana Veličković-Igić – flauta, doc. Andrija Minčić – klarinet, mr Saška Stojanov-Krstić – viola i Đorđe Hartl, student IV godine udaralјki u klasi prof. Borisa Bunjca.

Biografije izvođača –www.artf.ni.ac.rs

Svečana akademija povodom 17 godina postojanja i rada Fakulteta umetnosti u Nišu održaće se u petak 6. decembra 2019. godine sa početkom u 12 časova u Koncertno-izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a.

Exe-Net