Koalicija “Niš moj grad” i Nova DSS traže od policije informaciju o migraciji birača

Foto: "Niš moj Grad"

Predstavnici koalicije „Niš, moj grad“ i Nove Demokratske stranke Srbije predali su niškoj policiji zahtev za slobodan pristup informacijama od javnog značaja kojim traže podatke o migraciji birača pred predstojeće lokalne izbore u Nišu.

Miodrag Stanković, gradski odbornik i kopredsednik koalicije „Niš, moj grad“, rekao je da se od MUP traže podaci o tačnom broju prijavljenih osoba sa prebivalištem u Nišu na dan 31. decembar 2022. godine, kao i novoprijavljenih osoba do 17. decembra 2023. i do 8. marta ove godine, izuzimajući novorođenčad.

Zatraženi su i podaci o prethodnom prebivalištu svih novoprijavljenih osoba.

„Ovo je samo jedna od metoda koju smo primenili u cilju razotkrivanja vlasti ukoliko je radila na uvozu birača iz drugih opština i gradova iz okruženja u grad Niš“, rekao je Stanković.

Slađana Miletić, narodna poslanica i potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS, kazala je da će opozicija „uraditi sve što je u njenoj moći da spreči vlast u pokušajima izborne krađe“.

„Izbori će biti pošteni ili ih ne sme biti“, rekla je ona.

Na pitanje da li na Narodni pokret za državu, koji formiraju naprednjaci, opozicija treba da odgovori jednim širokim savezom za izbore, Miletić je kazala da to „nije nužno“ i da je „prioritet borba za izborne uslove koji će omogućiti da građani slobodno biraju“.

Dragoslav Ćirković, gradski odbornik i kopredsednik koalicije „Niš, moj grad“, dodao je da nema dileme da je SNS godinama unazad „krala izbore“.

Na poslednjim izborima u Beogradu, kao i na republičkim izborima,vlast je uhvaćena na delu, a tada je i Evropska komisija došla do saznanja „šta se dešava u našoj zemlji“.

„Imamo informacije da na pojedinim adresama sa brojem ’nula’ ima po više, a možda i skoro 40 prijavljenih birača. I to nam jasno ukazuje da stvari idu naopako. Ali, mi u Nišu smo Idefinitivno rešili da im ne dopustimo da ukradu ama baš nijedan glas“, rekao je Ćirković.

Global Digital Clinik