Ko si ti, Petre Baboviću, da terorišeš niške prosvetare?!

Foto: Jelena Milošević

Svedočenja niških prosvetara, koje čitamo ovih dana, govore da nezadrživo srljamo ka dnu. U trenucima dok je srpska prosveta na staklenim nogama i vrlo osetljiva, zbog užasne tragedije koja se desila u školi “Vladislav Ribnikar”, funkcioneri Srpske napredne stranke se usuđuju da prosvetare tretiraju kao kvote za svoj miting 26. maja.

Petar Babović, načelnik Nišavskog okruga, javnosti poznat kao onaj što ima ingerencije, ponovo dominira niškom prosvetom. Ovoga puta otišao je korak dalje i pozvao direktore niških osnovnih škola, kako bi im razrezao kvote za miting Srpske napredne stranke. A onda direktori, kako bi ispunili kvote, prave spiskove i teraju zaposlene da idu na miting. Ko se usudi da odbije, dobije pitanje “I po cenu otkaza?!”, kao u OŠ “Sveti Sava”.

Ko si ti, Petre Baboviću, da terorišeš niške prosvetare?! Ovo je zloupotreba države u stranačke svrhe, ovo je grubo kršenje zakona i vređanje zdravog razuma. Babović je državni službenik, načelnik Nišavskog okruga, a ne stranački koordinator. Malo je što se deci otkazuju ekskurzije zbog mitinga jer nema autobusa, nego se Babović drznuo da ljude, koji uče našu decu, tretira kao stranačke kvote. Babović da ostavi prosvetare da rade svoj posao, da prestane da kadrira i meša se u nišku prosvetu nad kojom nikakve ingerencije nema, zbog toga se pred zakonom odgovara!

Jelena Milošević
narodna poslanica SSP

Global Digital Clinik