Klinika za pulmologiju izlazi iz kovid sistema: Danas 36 novozaraženih

Klinika za pulmologiju

Klinika za pulmologiju u Nišu izlazi iz kovid sistema, i vraća se redovnom režimu rada. U kovid sistemu ostao je deo novog Kliničkog centra.

S obzirom na to da se smanjuje broj pacijenata kojima je potrebno bolničko lečenje, Klinika za pulmologiju izlazi iz kovid sistema. Takođe, smanjuje se i broj pregleda u kovid ambulantama.

Podsetimo, Klinika za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, u avgustu je otpustila poslednje kovid pacijente i vratila se redovnom radu.

Prema najnovijim zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata testirano je 6.198 osoba. Prisustvo virusa potvrđeno je kod njih 36. Preminula je još jedna osoba, a procenat smrtnosti je 2.27%. Hospitalizovano je 487 pacijenata, a na respiratorima su 33 osobe.

U kovid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 50 pacijenata. Kod 12 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanima nema dece zaražene virusom Covid -19. Četvoro pacijenata priključeno je na respiratore, navode iz KC Niš.

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da povratak 25.000 turista sa letovanja iz inostranstva može uticati na povećanje broja zaraženih u toku septembra. Dodao je i da početak školske godine sa sobom može doneti određene rizike kad je zaražavanje u pitanju. “Broj obolelih od korone direktno vezan za nepoštovanje mera” smatra on, prenosi Insajder.

“Svako ko dolazi u Srbiju treba da bude svestan da se sobom nosi rizik, te bi bilo dobro da se nađe u nekoj vrsti kućne izolacije. Bilo da je u pitanju povratak sa letovanja ili dolazak iz jednog mesta u drugo, svi bi trebalo da imamo tu naviku da pazimo kako na sebe tako i na druge”, rekao je Tiodorović, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Infektivna klinika u Nišu, postaje kovid ambulanta, ali samo privremeno