KKK “Nais” u Velikoj Plani protiv beogradskih klubova – “Singidunum” i “Soko”

kkk nais
Foto: KKK "Nais"

Sutra sa početkom u 10.30 sati biće odigran turnir u košarci u kolicima „Trofej Velika Plana 2021“. Niški KKK “Nais” odigraće utakmice protiv KKK Singidunum i KKK Soko a igrač Nišlija Slaven Nonković KKK Singidunum ocenjuje kao favorita, dok će kako kaže, niški klub potražiti šansu protiv KKK Soko.

Na turniru učestvuju tri ekipe: KKK „Nais“ – Niš, KKK „Singidunum“ – Beograd i KKK „Soko“ – Beograd.

„Singidunum je apsolutni favorit turnira, tu nema dileme. Šampion je države, imaju najbolje i najiskusnije igrače. Protiv KKK Soko tražimo svoju šansu. Na papiru je KKK Soko favorit, imaju iskusnije igrače, dobili su nas dva puta ubedljivo na prijateljskim utakmicama tokom prošlog oktobra, ali smo ih pre par sedmica dobili na njihovom terenu u prvenstvenoj utakmici. Dobro smo trenirali, daćemo sve od sebe na terenu“ , rekao je Slaven Nonković, igrač KKK Nais.

Utakmice na turniru se boduju za tekući šampionat Srbije u košarci u kolicima – Prvu ligu Srbije (PLS). Podršku organizaciji turnira će dati i studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, kao volonteri.

Turnir organizuju Sportski savez opštine Velika Plana (SSOPV), pod pokroviteljstvom ove opštine, u saradnji sa Savezom košarkaša u kolicima Srbije (SKKS) i KKK „Nais“ – Niš, a uz podršku Turističke organizacije Velika Plana (TOVP).