KKK “Nais” nabavio kolica za košarku uz pomoć sredstava odobrenih na javnom konkursu

kolica za košarku
Bratislav Kostić, kapiten KKK Nais sa saigračima, članovima uprave i prijateljima kluba. Foto: KKK "Nais"

Na javnom konkursu za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja koji raspisuje Ministarstvo pravde Republike Srbije za 2020. godinu, KKK “Nais” odobreno je 500.000,00 dinara za nabavku vrhunskih specijalizovanih kolica za košarku.

KKK „Nais“ je jedini klub za timski sport osoba fizičkog invaliditeta južnije od Save i Dunava koji se aktivno takmiči. Jedan je od najbrojnijih članova Saveza košarkaša u kolicima već nekoliko godina. U tom klubu ističu da su specijalizovana kolica za košarku najveći deo izdatka za košarku u kolicima. Što čini taj sport jako skupim.

“Za svaki vid podrške, posebno kada se radi o sportskim kolicima, naročito vrhunskim, naša zahvalnost  je beskrajna”, kažu iz kluba.

„Slobodno mogu da kažem, sa puno ponosa, da su nabavljena kolica najbolja u Srbiji. Pomoći će našim igračima sa najvišim oblikom fizičkog invaliditeta da budu još bolji igrači, te da ste ustale u reprezentaciji Srbije za koju su nastupili početkom godine u istorijskom susretu sa Bugarskom u Beloj Palanci“, istakao je predsednik KKK „Nais“, prof. dr Marko Aleksandrović.

Zbog specifičnosti izrade, na kolica se čekalo nekoliko meseci. Njih će koristiti igrači koji imaju najviši oblik invaliditeta u KKK „Nais“, a to su pre svega Bratislav Kostić i Slaven Nonković, obojica sa paraplegijom.

„Zahvaljujem se Ministarstvu pravde Republike Srbije i Vladi Republike Srbije što su izabrali da podrže naš projektni predlog. Kolica su vrhunska i savršena. Bićemo jako, jako konkurentni u bližoj budućnosti sa ekipama iz inostranstva. Odužićemo se našoj državi zalaganjem na treninzima i utakmicama“, rekao je Bratislav Kostić, kapiten KKK „Nais“ i „novopečeni“ reprezentativac Srbije.

Dostava hrane u Nišu