KK Ratnici proslavili ulazak u viši rang takmičenja

ratnici
Foto: KK Ratnici

Već u prvoj godini postajanja, košarkaški klub Ratnici Niš uspeo je da ostvari svoj cilj i ambicije sa početka sezone – posvećenim radom i trudom preći u Prvu mušku regionalnu ligu – Istok.

Seniorska ekipa KK Ratnika otvorila je sezonu dobrim rezultatima gde su u prvom delu takmičenja imali skor od 8 pobeda i jednog poraza. Ništa se nije promenilo i u drugom delu sezone, nastavljene su dobre igre i “Ratnici” su se tokom čitave sezone održali na zasluženom prvom mestu.

Na kraju sezone organizovana je i revijalna utakmica gde su odmerene snage protiv selekcije istočne grupe Druge regionalne lige. U ovojatraktivnoj utakmici gde nije bilo rezultatskog značaja, ekipa selekcije lige ostvarila je pobedu rezultatom 107:100.

Foto: KK Ratnici

Ratnici su iskoristili i priliku da proslave titulu. Događaju u hali Dušan Radović prisustvovalo je dosta poznatih lice iz sveta košarke.

Utakmici i proslavi prisustvovali su Dušan Projović, potpredsednik KSS zadužen za takmičenja, Vule Vuković, predsednik Regionalnog saveza Južna Srbija i Veselin Marjanović, generalni sekretar Regionalnog saveza Južna Srbija.

Nakon proslave i dodele pehara i trofeja, Ratnici su se odmah okrenuli pripremi za narednu sezonu. Tamo će ih očekivati veći izazovi i zahtevnije utakmice. Uprava kluba najavila je da će se potruditi da se ekipa što bolje spremi i da se uz adekvatna pojačanja pokuša da ostvari slične rezultate i u višem rangu takmičenja.