KBS Naisus najbolji na Tehničkom prvenstvu Srbije 2023

Foto: KBS Naisus

Klub borilačkih sportova „Naisus“ je uzeo učešće na Tehničkom prvenstvu Srbije za 2023.god. Tom prilikom je osvojeno 17 odličja – 9 zlatnih, 7 srebrna i 1 bronzano.

Sportska hala „Kristalna dvorana“ u Zrenjaninu ugostila je preko 300 takmičara iz 43 ekipa. Državno prvenstvo organizovano je za sve formaše ali i seniore u borbama.

Nakon uspeha u Nišu na Feniks KUP-u (11 odličja – 7 zlatnih i po 2 srebrna i bronzana) usledilo je Tehničko prvenstvo Srbije. Ekipa koja broji trinaest članova našeg Kluba bila je više nego uspešna. Zlatnih 9, 7 srebrnih i 1 bronzana medalja zasijale su na grudima naše dece.

„Ponovo je zdravstveni bilten uticao na kvantitet jer je ekipa trebala biti brojnija. U formama KBS Naisus zauzeo je mesto u A klasi. Nanovo dokazujemo čelnicima Grada i Opštine da zavređujemo njihovu finansijsku pomoć jer od iste će zavisiti i kvantitet i kvalitet rezultata.“ – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

Ekipu KBS Naisus-a ovog puta činili su:

Lena Veljković – bronza,
Aleksandar Milanov – srebro,
Pavle Kostić – srebro,
Tašana Petrović – srebro,
Ljiljana Nikolić – srebro,
Nebojša Anđelković – srebro,
Vera Jovanović – srebro i zlato,
Uroš Mitrović – srebro i zlato,
Andrej Stanković – zlato,
Ilija Ničić – zlato,
Ilija Stojanović – zlato,
Teodor Mitić – 2 zlata,
Jelena Stevanović – 2 zlata.

Jedini senior koji je nastupio za naš Klub jeste Aleksandar Milanov. Uspevši da prebrodi prvu prepreku, u finalu je izgubio od Nemanje Đurića (TK Olimp – Novi Sad). Formaši KBS Naisus-a su bili na visini zadatka. Ovog puta bili su predvođeni najiskusnijima – Nebojšom i Urošem. I oni kojima je ovo bio prvenac su se i više nego dobro snašli.

Neiskustvo u formama i lagana trema, uticali su da Pavle osvoji „samo“ srebro. Za razliku od njega, Ilija Stojanović i Andrej Stanković bili su najbolji. Takođe se među najboljima našao i Ilija Ničić.

Uvertira na prethodnim takmičenjima ispostavlja se kao odličan pokazatelj. Nažalost Ljiljana nije uspela po drugi put da savlada Mašu Piper (TK Imperium – Zemun). Nakon zlata u Nišu, sada je morala da se zadovolji srebrom.