KBS Naissus sa Međunarodnog takmičenja poneo 11 medalja

Foto: KBS Naissus

Klub borilačkih sportova „Naisus“ je uzeo učešće na 1.međunarodnom Feniks KUP-u 2023 u organizaciji TK Feniks-bulevar. Tom prilikom je osvojeno ukupno 11 odličja – 7 zlatnih, 2 srebrna i 2 bronzana.

Sportska hala OŠ „Mika Antić“ ovog puta ugostila je ne samo srpske već i inostrane tekvondiste. Iz čak 45 ekipa, deo turnira bili su sportisti iz BiH, Bugarske, Kipra, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije, Holandije i Crne Gore. Blizu 450 učesnika podelilo je međusobno svoja iskustva.

Desetočlana ekipa niškog Kluba uspešno je savladala prvu ovogodišnju prepreku. Zlatnih 7 i po 2 srebrna i bronzana odličja zasijala su na grudima naše dece. Iako je ekipa usled zdravstvenog biltena bila oslabljena, postigli su i u ekipnom plasmanu zavidne rezultate.

„U formama KBS Naisus zauzeo je 2. mesto kako u A klasi, tako i u sveukupnom rangiranju. U borbama juniori B klase zauzeli su prvo mesto, Pioniri A klase 10-11 godina zauzeli su treće mesto, dok su pioniri 8-9 godina zauzeli drugo mesto. Još jednom dokazujemo čelnicima Grada i Opštine da zavređujemo njihovu finansijsku pomoć jer od iste će zavisiti i kvantitet i kvalitet rezultata.“ – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

Ekipu KBS Naisus-a ovog puta činili su:

Maksim Nikolić – bronza,
Pavle Kostić – bronza,
Andrej Stanković – srebro,
Teodor Mitić – srebro,
Veljko Ristić – zlato,
Stefan Rašković – zlato,
Tašana Petrović – zlato,
Ljiljana Nikolić – zlato,
Jelena Stevanović – zlato,
Ilija Ničić – 2 zlata.

Formaši KBS Naisus-a su bili na visini zadatka. Predvođeni Jelenom i Tašanom, i Ilija i Ljiljana su zaslužili najsjajnija odličja. Kako 18.marta u Zrenjaninu sledi Tehničko prvenstvo Srbije, to je ovaj uspeh zadovoljavajuća uvertira. Takođe predstavlja i dobar pokazatelj sitnica koja treba popraviti u narednih mesec dana.

Nakon punih četiri meseca pauze u borbama, takmičari Naisus–a su se i više nego dobro snašli. Prvi put učešće su uzeli Maksim osvojivši bronzu i Ilija osvojivši zlato.

Nije mi bilo svejedno jer su mi ovo prve borbe u životu. U polufinalu savladao sam Luku Micevskog (TKD Korio – Kisela voda iz Makedonije) sa 2:0. Finale je bilo i teže i zahtevnije. Za zlato sam se borio sa Angelčetom Trajkovskim (TK Hulk iz Makedonije) i dobio rezultatom 2:1. Time sam zaslužio da budem najbolji junior B klase.  – rekao je sa osmehom na licu Ilija Ničić.

Pavle je pred sobom imao starog znanca – Davida Petkovskog (TK Mladost – Makedonija). Međutim ovog puta David je bio bolji te je Pavle osvojio bronzu.
U istoj kategoriji nastupio je i Andrej. Nakon lagane pobede nad Pavlom Milovanovićem (TK Broj 1 – Kragujevac), usledilo je veliko finale sa Davidom. Iako je uspeo da izjednači u rundama, ipak za nijansu bolji David osvaja zlato a Andrej srebro.
Takođe se srebrom okitio i Teodor. Pobedom nad Vasilijem Risteskim (TK Kobra – Makedonija) plasirao se u finale. Bolji od njega u neizvesnom finalu bio je bugarski takmičar Georgi Popov (Cho elite taekwondo NYC – Razlog).

Daleko više uspeha imao je Stefan jer je u finalu dobio Ognjena Aleksića (TK Broj 1 – Kragujevac) sa 2:0. Pored njega i Veljko je zablistao.

„Imao sam veoma težak zadatak pošto sam bio najlakši u svojoj kategoriji, kako ne bih bio sa klupskim drugarom u istoj. Iako su bili gradski derbiji, namučio sam se i u polufinalu i u finalu. Sa 2:1 pobedio sam Andreja Kostića (TK Feniks-bulevar – Niš). U finalu su nijanse odlučivale. Bez obzira što sam pobedio sa 2:0, Vukman Perović (TK Feniks-bulevar – Niš) se odlično borio. – rekao je višestruki šampion Srbije“ – Veljko Ristić.

Svojim uspešno pređenim kolima, naši takmičari su rangirani i u okviru svojih starosnih konkurencija. Na taj način su Stefan i Veljko zauzeli 3.mesto, Andrej 6. a Teodor 8. mesto.

Henk Meijer i Nebojša Anđelković

„Svaka čast svima koja su nastupili jer zaista su to veliki-mali šampioni. Zadovoljan sam postignutim uspehom, iako je ovo pripremno takmičenje. Draž borbe na KP&P elektronskoj opremi imali su priliku da probaju i najmlađi. Takođe moram reći da je ovo istorijski moment za tekvondo u Nišu, jer je bio prisutan i veliki šampion. Naime, reč je o prvom ne-koreancu koji je osvojio 1985.god. Svetsko prvenstvo u sred postojbine tekvondoa – Koreji. Jedan od velikana svetskog tekvondoa i člana Kuće slavnih je holandski stručnjak – Henk Meijer. Kao trener vodio je reprezentacije Holandije, Francuske, Australije i Grčke. Ostaje žal što nije organizovan makar kraći seminar, kako bi svoje ogromno iskustvo ponovo delio sa srpskim tekvondistima. Ali se nadam da će se i to desiti u budućnosti. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a“ – Nebojša Anđelković.

U narednom periodu, Klub nastavlja sa pripremama za predstojeća takmičenja – Prvesntvo Srbije (18.mart) i Otvoreno prvenstvo Zrenjanina (25.mart).

Ekipa KBS Naisus-a će zavisiti od Grada i finansiranja, što će umnogome uticati na uspehe.

Global Digital Clinik