Kandidat za gradskog odbornika izbore čeka u pritvoru

Foto: Pixbay

Bivši direktor Gerontološkog centra, koji se nalazi u pritvoru, je na listi kandidata za obornike u niškoj gradskoj opštini Palilula.

Bivši direktor Gerontološkog centra kandidat je za odbornika na listi SNS-a, u GO Palilula na predstojećim lokalnim izborima, 21. juna. Ono što je privuklo pažnju javnosti je činjenica da se gorepomenuti nalazi u pritvoru. Milan Stevanović uhapšen je u aprilu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti.

Stevanović se na listi kandidata za odbornike u Paliluli nalazi na 21, od 25 mogućih mesta. On je i dalje kandidat zato što su liste ozvanične u martu, i nije ih moguće menjati za sada. Uhapšen je u aprilu, a iz stranke kažu da će kasnije postupati u skladu sa zakonom i odlukama suda i drugih državnih organa.

Kandidat za gradskog odbornika osumnjičen je da nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zaraze korona virusa. Na prvom saslušanju, on je negirao krivicu i tada mu je određen pritvor od 30 dana.

Pritvor mu je produžen 8. juna, pa će se nakon isteka 30 dana ponovo odlučivati o eventualnom puštanju na slobodu. S obzirom na to, on će predstojeće izbore dočekati u zatvoru.

Gerontološki centar u Nišu u izolaciji, potvrđena korona šestoro korisnika

Dostava hrane u Nišu