Kancelarija za mlade GO Crveni Krst obeležava Svetski dan mladih

Dođi na Rovče

Kancelarija za mlade Gradske opštine „Crveni Krst“ planira obeležavanje Međunarodnog dana mladih i to organizovanjem humanitarnog sportskо – kulturnog dana „Dođi na Rovče 3“.

Već treću godinu za redom, na Svetski dan mladih spajamo sport i kulturu, tradiciju i savremenost, humanost i mladost. Manifestacija Dođi na Rovče organizuje se treću godinu za redom i postala je zaštitni znak Kancelarije za mlade GO Crveni Krst. Tokom cele godine smo na usluzi mladima, a posebno svakog 12.08 kada svi zajedno slavimo Dan mladih.

Ove godine u Rovčetu nas pored takmičenja u basketu 3×3 očekuje i nastup poznatih niških izvođača Emina i Baxtera, nastup KUD Buklija iz Trupala, predstavljanje tekvondo veština od strane tekvondo kluba „Šila“, pevanje tradicionalnih srpskih pesama i brojna druga iznenadjenja. OKK Junior iz Niša održaće besplatni trening za zainteresovane mališane koji budu prisusutvovali događaju – ističe Milica Selkić, predsednica Kancelarije za mlade GO Crveni Krst i dodaje:  „Manifestacija će biti humanitarnog karaktera. Sav novac od kotizacija ekipa, kao i dobrovoljnih priloga uplatiće se na račun Nikoline Tasković iz Niša koja boluje od Phelan – McDermid sindroma koji joj ugrožava život i normalno funkcionisanje.

Podršku u organizaciji ovog događaja naravno pruža i sama Gradska opština „Crveni Krst“, ali i par privatnih kompanija. Događaj je otvorenog tipa i održava se 12. avgusta sa početkom od 16.00 h  na sportskim terenima „Rovče“ u Niškoj tvrđavi.

„Pozivamo naše sugrađane da se priključe i da pruže podršku celom projektu. Jako je važno da o mladima govorimo svakog dana, da brinemo o njihovim potrebama, a ono što je najvažnije jeste da svi zajedno učinimo Niš i GO „Crveni Krst“ još boljim mestom za život“ – poručuju iz Kancelarije za mlade GO Crveni Krst.

Podsetimo, Međunarodni dan mladih je godišnji događaj koji se obeležava 12. avgusta. Prvi put je obeležen 2000. godine. Dan ima svrhu da skrene pažnju na probleme, kulturna i ostala pitanja omladine od 15 do 30 godina starosti.