Kamiondžije ponovo voze: Paja i Jare, ili Baja i Žića?

kamiondžije
Foto: prtSc Instagram

Već najavljivano snimanje serije, koja podseća na kultne “Kamiondžije” počelo je pre nekoliko dana na Ubu.

U omažu starim “Kamiondžijama”, koji će nositi naziv “Vozi kume“, za volanom neće biti Paja i Jare. Gledaoci će pratiti avanture Baje (Nenad Jezdić) i Žiće (Tihomir Stanić). Snimanje serije počelo je početkom juna, i krajem godine stiže 20 epizoda, koje će biti emitovane na RTS-u.

Scenario je napisao Gordan Mihić, i iako radnja podseća na kultnu seriju, glavni junaci su potpuno novi likovi, koji se nose sa novim problemima i situacijama. Pored Jezdića i Stanića, uloge tumače i Danina Jeftić, Nataša Marković, Branislav Zeremski, Bojan Dimitrijević i drugi.

Na Instagram profilu srpski.glumci nekoliko pratilaca prokomentarisalo je kako Tihomir Stanić podseća na Del Boja, lika iz britanske komedije “Mućke”. “Bolje srpske Mućke da ste snimali… Više mi na njih liče nego na Paju i Jareta”, napisao je jedan od njih. U glumačke sposobnosti naših glumaca, ne sumnjamo, i sigurni smo da će na pravi način doneti svoje uloge.

Iako je od snimanja prvih epizoda “Kamiondžija” prošlo pola veka, izgleda da se duh našeg naroda i nedaće sa kojima se susrećemo nisu promenili. Ostaje da vidimo, kako će se Baja i Žića nositi sa preprekama koje se nalaze na njihovom životnom putu.

Exe-Net