Kako nam Kolagen pomaže i kada započeti konzumaciju

Kolagen koji se nalazi u ribi je najbolje što nam priroda nudi. Ova vrsta kolagena pokazala se učinkovitijom od kolagena ektraktovanog iz ostalih životinja.

Tajna ribljeg kolagena leži u njegovoj čistini. Najčistiji oblici kolagena ektraktuju se iz malih riba koje se nalaze na dnu lanca ishrane i ne sadrže teške metale.

Kako nam tečni Kolagen pomaže?

 • Jača kosti pomoću kalcijuma i drugih minerala koji se u njemu nalaze
 • Poboljšava kvalitet kože, kose i smanjuje bore time što dodaje koži elastin. Uz to podstiče ćelije kože na brže obnavljanje te i ožiljci brže zarastaju
 • Pomaže u borbi sa dijabetesom Tip 2 tako što dodaje telu Glicin zbog čijeg manjka se dijabetes inicijalno i javlja
 • Pospešuje rad metabolizma tako što jača mišićnu masu
 • Sprečava bol u zglobovima tako što služi kao unutrašnji lubrikant
 • Pruža bolji san zbog glicina u sebi koji hladi telo neposredno pre spavanja
 • Baransira hormone tiroidne žlezde i pomaže jetri da spusti nivo kortizola
 • Kolagenicin u kolagenu sprečava loše bakterije da prodru u organizam
 • Uspešan je saveznik u borbi protiv suvišnih kila. Kolagen je čist protein pa samim tim njegovo uzimanje pruža osećaj sitosti.

Prednosti tečnog kolagena

Ono što izdvaja tečni kolagen od ostalih tipova kao što su kolagen u prahu ili u kapsulama je njegova brzina absorbovanja u telu.

Naše telo mora manje da radi da bi absorbovalo tečni nego bilo koji drugi oblik kolagena. Na ovaj način način kolagen ulazi u krvotok veoma brzo te su i rezultati vidljiviji mnogo ranije.

Tečno stanje ga čini veoma pogodnim za ubrzanu absorpciju.
Osim toga, tečno stanje omogućava da se veće doze kolagena spakuju u manje bočice, samim tim koncetracija kolagena je veća u poređenju sa ostalim stanjima kao što su kolagen u prahu ili kolagen u kapsulama.

cena kolagena
Wetality MSM + Collagen

Kada treba započeti konzumaciju

Kolagen je kao zdravo voće, ne može da škodi u razumnim količinama naravno. S obzirom da ga tek posle 25-te godine polako gubimo tek u godinama koje slede moguće je videti i osetiti posledice.

Pre promene su vidljive na koži u vidu sporijeg zarastanja ožiljaka i strenja kože ali evo na koje sve promene trebate obratiti pažnju:

 • sporije zarastanje ožiljaka
 • sporiji oporavak mišića nakon povrede
 • pojava bora u velikoj količini
 • lošiji kvalitet sna
 • slabljenje noktiju
 • smanjen kapacitet rasta kose
 • lošiji kvalitet kose

Neke od pojava vezane za lice možete rešiti ili makar ublažiti kozmetičkim proizvodima koje sadrže kolagen. Međutim, kolagen uzet kroz ishranu je daleko koncentrovaniji i zbog oralne konzumacije brže se absorbuje i ulazi u krvotok.
Bez obzira što se ne maže direktno na kožu kao krema ili gel svakako da deluje na kožu.

4 razloga da počnete piti kolagen još danas:

Koža

Bore is ostale neravnine na našoj koži su posledica starenja pri kom koža gubi neka svoja svojstva. Na sreću dosta toga nije nepovratno. Povećanjem nivoa kolagena u telu koža postaje elastičnija i obavlja joj se prirodan sjaj.

Svi ćemo se složiti da bebe imaju najlepšu i najmekšu kožu. Upravo zato što je na neki način potpuno nova i nije izgubila niti jedno od svojstava koji je čine takvom.
Kako starimo ožiljci nam sporije zarastaju i to je razlog umanjenog nivoa kolagena u našem telu.

Kosa i nokti

Zbog nedostatka kolagena i još nekih komponenata kosa gubi kvalitet, biva slabija, ređa i opada. Isto je i sa noktima, lomljiviji su, tanji listaju se, kože oko njih postaje suvlja.
Veliki deo ovih pojava moguće je ukloniti uzimanjem kolagena.

Creva

Crevna flora se obnavlja pa i varenje biva bolje. Vezivna tkiva koja drže creva na mestu sadrže kolagen te se njegovom dopunom učvršćuje njihova pozicija, čime se prečava da loše materije prodru u krvotok.
Amino kiseline u kolagenu pomažu u obnavljanju oštećenog tkiva i omogućavaju lako varenje hrane.

Mišići

Proteini u mišićima služe za obnavljanje istrošenog tkiva. Povećani nivo kolagena pruža odličan materijal za izgradnju mišića.

Suplementi sa dodatkom kolagena su iz ovog razloga izuzetno popularni u fitnesu. Glicin u kolagenu ubrzava sintezu kreatina koji pruža mišićima snagu.

KolagenWetality MSM + Collagen

500ml
RSD 4,500.00

Troškove dostave snosi kupac.

Tečni Kolagen i MSM u rastvoru

Jedinstvena formula, tečni dodatak ishrani sa prirodnom aromom nara.

Vrhunski hidrolizovani riblji tečni kolagen, sa MSM-om (mineralom lepote), hijaluronskom kiselinom, resveratrolom, vitaminima i mineralima za potpunu negu kože iznutra, za mladalački izgled, očuvanje lepe kose i čvrste nokte i zglobove.

Sastojci:
Višestruko filtrirana voda, hidrolizovani riblji kolagen tipa 1 i 3 (čisti peptid *), metilsulfonilmetan, zaslađivač (voćni šećer, steviol glikozidi), magnezijum glukonat, l-askorbinska kiselina, natrijum hijaluronat, cink glukonat, cink-vernat glukonat, aromavernat glukonat, (bobice) prirodna boja (purpurni krompir u prahu), zadržavanje svežine (kalijum sorbat, natrijum benzoat), regulator kiselosti (limunska kiselina), retinil acetat, nikotinamid B3, kalcijum pantotenat, piridoksin HCL, riboflavin, tiamin HCL, folna kiselina, d-bio cijanokobalamin.

100% prirodna aroma i prirodna boja.

Prirodno bez laktoze, jaja, glutena, soje i orašastih plodova, bez GMO, teških metala, veštačkih zaslađivača, boja i ukusa.

Ovlašćeni distributer za Južnu Srbiju

Elite Rehab
Patrisa Lumumbe 20A
18000 Niš, Srbija
Telefon: +381 18 41 00 177
Mobilni: +381 65 920 20 50