Kako je zaživelo Tutino terenče… Sport, rekreacija i druženje pored Gabrovačke reke

Foto - Saša Đorđević

Popularno Tutino terenče, na Bulevaru pored Gabrovačke reke, renovirano je, i sada konačno može da u lepšem izdanju okuplja veliki broj komšija i dece. Lokalna fondacija Niš i Žitopek pekare organizovale su za vikend druženje komšija i sportski program, kako bi simbolično otvorili teren. Ovo je drugo igralište u Nišu uređeno kroz kampanju „Da skockamo Kocku i Tutino“ koja je pokrenuta u aprilu.

U revijalnom delu programa na Tutinom terenčetu, petlići iz škole fudbala F.K. Radnički odigrali su utakmicu, a u čast 100 godina postojanja niškog Radničkog.

Komšije su imale priliku da navijaju i druže se, a svi zainteresovani takmičili su se u gađanju prečke. 

Cela kampanja zasnovana je na promociji zdravih načina života i pozitivnih vrednosti, a tako da podstiče decu i mlade da kvalitetno provode vreme družeći se sa vršnjacima.

Tokom perioda od tri meseca, od svake prodate pogačice u Žitopekovim radnjama, pet dinara išlo je namenski za renoviranje dva popularna sportska terena u Nišu – Kocka i Tutino.

Tokom cele kampanje prodato je više od 88.000 pogačica od kojih je po pet dinara odlazilo u budžet za uređenje Kocke i Tutinog.

Podsećamo da Lokalna fondacija Niš podržava ideje sugrađana koji žele da unaprede i ulepšaju svoj komšiluk, ulicu ili naselje i tako unaprede život u svojoj zajednici.