Jubilarna 50. Izložba Likovnog udruženja LUNA

Likovno udruženje LUNA
Likovno udruženje LUNA

Niški kulturni centar vas poziva na otvaranje jubilarne 50. Izložbe Likovnog udruženja LUNA, u sredu 23. oktobra 2019. godine, u Galeriji Niškog kulturnog centra, sa početkom u 19 sati.

Svečano otvaranje upriličiće i Gudački kvartet – F.

50. Oktobarska selektirana izložba 2019. godine

Udruženje likovnih umetnika „Luna“, objedinjuje likovne stvaraoce različitih profesija, tematskih opredeljenja i tehnika stvaranja, već 50 godina uspešno radi i promoviše i prezentuje rad svojih članova.

Nakon selekcije svih pristiglih radova, komisija u sastavu: Miroslav Živković, magistar slikarstva Biljana Jovanović-Krstić, diplomirani slikar i Nikola Milovanović, diplomirani slikar,
odlučila je da ovogodišnja izložba obuhvati radove 44 autora, od kojih će sedmoro najuspešnijih predstaviti niško udruženje „Luna“ na Republičkoj smotri likovnog stvaralaštva u Beogradu.

Tom prilikom žiri je dodelio i jednu prvu, dve druge i dve treće nagrade:

Prva nagrada – Miroslav Đorđević „Šumski put“
Druga nagrada – Ljiljana Govedarica „Pogled na selo“
Velimir Velja Popović „Panorama Praga“
Treća nagrada – Jasna Popović „Kuća na kamenjaru“
-Zoran Veselinović „Obilićev venac 2“

Pored nagrađenih radova, slika Nadežde Džudović „Vulkansko kamenje“, kao i crtež Jovice Kostić, takođe će biti predstavljeni na Republičkoj smotri likovnog stvaralaštva u Beogradu.
Autori koji su predali veći broj radova, omogućili su žiriju da jasnije sagleda i stekne potpuniji utisak o likovnom izrazu autora. Tako su se i izdvojili autori upečatljivog likovnog izraza, koji vrlo umešno kreiraju svoje likovno delo.

Pogled na selo, šumski put, panoramu Praga, otkriva deo tajanstvenog sveta i privlači nas svojom lepotom.

Neizostavno je ljubav ta koja je potrebna da nastane delo. Ono što objedinjuje sve prikazane radove je da su sačinjeni iz ljubavi.