JPU “Pčelica” Niš: 130 zaposlenih potpisalo je ugovore za rad na neodređeno vreme

JPU „Pčelica“ Niš
Foto: JPU „Pčelica“ Niš

130 zaposlenih potpisalo je ugovore za rad na neodređeno vreme u JPU „Pčelica“ Niš. Među njima je 75 vaspitača od kojih su pojedini radili i desetak godina na određeno vreme.

Javna predškolska ustanova „Pčelica“ tim povodom ogranizovala je svečanu dodelu ugovora. Sve najbolje u daljem radu i čestitke u ime ustanove, zaposlenima su poželeli mališani iz vrtića „Bambi“ koji su pesmom i igrom pokazali koliko im znače vaspitači.
Na ceremoniji uručenja ugovora zaposlenima se obratila direktorica ustanove Svetlana Mitić.

  Akcija Vratimo dvorišta deci: Novo lice dobilo je dvorište vrtića Pahuljica

„Danas je veliki dan za našu ustanovu. Među ovim ljudima ovde su i zaposleni koji su oko 15 godina radili na određeno. To su sve vredni ljudi, spremni da učine sve za dečji osmeh i zagrljaj. Veoma sam ponosna i srećna koliko i oni. Ovo je veliki preokret u radu naše ustanove, sada će funkcionisanje biti lakše.Hvala im što su bili ovako strpljivi i želim im puno uspeha u daljoj karijeri“, završila je obraćanje direktorica pre uručenja ugovora.

Neki od zaposlenih su ugovor dobili od gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski koja je u prisustvu gradskog većnika Nenada Stankovića prisustvovala ceremoniji i čestitala zaposlenima. Gradonačelnica je najavila otvaranje još nekoliko vrtića u skorije vreme.
Deset godina unazad u „Pčelici“ nije bilo velikog konkursa za prijem radnika na neodređeno radno vreme. Zato je ovo, kako su mnogi rekli, istorijski trenutak ne samo za njih već i za ustanovu.

U ime vaspitača dobrodošlicu je kolegama poželela Marija Stojanović, odgovorno lice vrtića „Bambi“. „ Neka vas ne pamte kao nužno zlo, već kao prvu sigurnost, prvog prijatelja, sa toplinom oko srca i setom u duši“, rekla je Marija i poželela radni vek ispunjen smehom i dobrom energijom.

Sa njom su se svi složili da proleće u „Pčelici“ nije moglo bolje da počne.