Još šest dana do inovativnog biznisa: Pokreni se za posao

Preduzetnicima 500 miliona dinara za investicije
Preduzetnicima 500 miliona dinara za investicije; Foto: Pixabay

Deveti „Pokreni se za posao” ciklus, koji sprovodi kompanija Filip Moris u saradnji sa organizacijom ENECA, otvoren je za prijave do 15. marta.

Poseban fokus biće usmeren na podršku inovativnim preduzetničkim idejama, kojima nisu dostupni krediti komercijalnih banaka.

Osnovu programa pored donacije u vidu opreme neophodne za usavršavanje delatnosti u iznosu do 10.000 dolara, čine i poslovne obuke i savetodavna pomoć.

Imaš preduzetnički duh, dobru i inovativnu ideju,
ali ti je potrebna finansijska i stručna pomoć?

“Preduzetnički duh, inovativnost, kreativnost i hrabrost su vrednosti koje i sami negujemo u svojim organizacijama, a kroz program „Pokreni se za posao” prenosimo i u svoje okruženje. Zbog toga i ove godine podržavamo inovativne, disruptivne male biznise, koji mogu da naprave razliku. Zato, ako verujete da je vaša ideja jedinstvena i inovativna, ovo je prilika da je ostvarite”, kažu u organizaciji ENECA.

Program „Pokreni se za posao” već osam godina uspešno funkcioniše i zahvaljujući njemu pokrenuto više od 700 malih biznisa, a u preduzećima koja su dobila podršku programa zaposleno je više od 2.000 ljudi.

„Pokreni se za posao“ pokrenut je sa ciljem da podstakne zapošljavanje kroz razvoj i unapređivanje malih preduzeća.

Jedan je od prvih i najznačajnijih programa koji promovišu preduzetništvo u Srbiji, a program je 2015. godine proglašen za nacionalnog pobednika u kategoriji investiranja u preduzetničke veštine od strane Evropske unije i Ministarstva privrede.