Još nedelju dana do Dečijeg festivala “Majska pesma” u Nišu

Majska pesma, plakat; Foto: Dečiji centar Niš
Majska pesma, plakat; Foto: Dečiji centar Niš

Niški dečiji festival “Majska pesma” i ove godine okupiće najbolje mlade pevače koji će nastupiti u četvrtak, 24. maja od 19 časova u Domu Vojske.

“Majska pesma” održava se 44 put, a priliku da se takmiče imaće osnovci od prvog do osmog razreda koji su odabrani tokom marta na audiciji za telente u Dečijem centru Niš.

Talentovane mlade pevače odabrao je kompozitor i umetnički direktor ovog tradicionalnog festivala Bratislav Zlatković. Biće izvedeno ukupno 14 kompozicija.

U revijalnom delu će nastupiti Sergej Pajić, finalista takmičenja “Pinkove zvezdice”, a ceo festival će pratiti plesne grupe “Duende dance” i “BOOM 018”.

Podsetimo, prošle godine pobedila je kompozicija Letnje čarolije, autora Dragana Nikolića, koju je otpevala Monika Mišić. Tada je nastupilo deset solista, tri dueta i jedan trio.

Najstariji muzički festival za decu

“Majska pesma je festival sa dugom tradicijom i spada u među najstarije takve vrste na Balkanu. Ovaj festival jedina je javna gradska manifestacija u Nišu, koja je u potpunosti namenjena deci. Mnogi poznati pevači su upravo prve muzičke korake napravili u Dečijem centru i drago nam je zbog toga. Svake godine se trudimo da na festivalu bude nešto novo i da bude modernij. Pripremljene su i nagrade za učesnike festivala”, kažu u Dečijem centru u Nišu.

Tokom festivala izvedeno je više od 700 kompozicija za decu, a pored solista koji izvode kompozicije učestvuju horovi i plesne grupe koje upotpunjavaju scenske nastupe.

Festival organizuje Dečiji centar Niš uz podršku Grada Niša.

Noć muzeja u Dečijem centru

Dečiji centar u Čairu 19. maja učestovaće i na manifestaciji “Noć muzeja”.

“Od 17:00 do 22:00 predstavićemo izložbu dečijih radova sa likovnog konkursa „Boje mog detinjstva“. Tema ovogodišnjeg likovnog konkursa je “Sloboda”, u skladu sa temom Noći muzeja “Pobede i pobednici”. Ovom prilikom biće dodeljene nagrade nagrađenoj deci”, najavljuju iz Dečijeg centra u Nišu.

Izložbu će pratiti i adekvatan muzičko-scenski program, dodaju u niškom Dečijem centru.

Global Digital Clinik