Javna proba ansambla „ORO“ na Trgu kralja Milana

Akademski folkorni ansambl „Oro“
Akademski folkorni ansambl „Oro“

Želite da saznate kako izgleda proba našeg ansambla? Zanima Vas kako se naši folklorci pripremaju za koncerte? Razmišljali ste da i sami postanete deo „Ora“?

Ukoliko je odgovor na neko od ovih pitanja „DA“, onda nesmete propustiti javnu probu AFA „Oro“ Studentskog kulturnog centra Niš, zakazanu za 25. maj od 18 sati na Trgu kralja Milana.

U subotu će naš prvi ansambl, kao i svake do sada imati probu, ali ovoga puta u drugačijoj atmosferi.

Naši folklorci će, umesto u svojim prostorijama, od 18 sati biti u samom centru grada, zajedno sa Nišlijama. „U godini kada obeležavamo 60 godina postojanja i rada našeg ansambla javila se želja da svim ljubiteljima folklora približimo način na koji naš ansambl već šest decenija uspešno neguje tradicionalne igre i pesme srpskog folklornog nasleđa.“, kažu u „Oru“. Zato je i ovo jedinstvena prilika da zavirite u svakodnevni rad ansambla SKC-a, da vidite kako izgedaju probe i na koji način se pripremaju za brojne nastupe koji predstoje.

Dobrodošli su svi koji žele da prisustvuju, uživaju u muzici našeg Velikog narodnog orkestra, a oni najhrabriji moći će i da zaigraju sa prvim ansamblom. Ovom prilikom će, i svi koji budu u blizini moći i da saznaju šta sve to „Oro“ priprema za godinu velikog jubileja, šta nas to očekuje do kraja godine, a oni kojima se proba dopadne moći će da se informišu o prijemu novih članova.

Akademski folkorni ansambl „Oro“ jeste neizostavni deo kulturnog života grada već šest decenija zahvaljujući ljudima koji godinama ulažu trud, rad i ljubav, a isto tako i zahvaljujući Nišlijama koji nas godinama podržavaju i prate naš rad.

Zato ih i pozivamo sve da budu sa nama u subotu i da osete energiju koja naš ansambl drži na okupu toliko godina!