Janković: Krizni štab i Vlada će ići u pravcu kovid propusnica

janković
Foto: Prtsc, YouTube, arhiva

Zamenik direktora UKC-a Niš Radmilo Janković rekao je za RTS da će Krizni štab i Vlada ići u pravcu kovid propusnica. On je konstatovao i da je necivilizacijski da neko dođe u bolnicu, da ne može da se vakciniše iz zdravstvenih razloga i da ga zarazi zdravstveno osoblje.

Zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković, ocenio je da će Krizni štab koji bi trebalo da zaseda sutra i Vlada Srbije, ići u pravcu kovid propusnica.

„Nešto se mora učiniti, mislim da smo dostigli maksimum sa vakcinacijom, ne mislim da se sada može još mnogo toga učiniti apelima“, rekao je Janković gostujući na RTS-u, i dodao da je necivilizacijski da neko dođe u bolnicu, da ne može da se vakciniše iz zdravstvenih razloga i da ga zarazi zdravstveno osoblje.

Kada je reč o početku školske godine on je kazao da na neki način treba motivisati i čak izvršiti pritisak na prosvetne radnike da se vakcinišu, i možda će to motivisati i roditelje da vakcinišu i decu.

Govoreči o trećoj dozi vakcine, Janković je rekao da se boji, odnosno, da za one koji su primili vakcine u januaru ili februaru, da to sada nije dovoljno.

„Mislim da treba da prime i treću dozu, ti ljudi su odmah primili prvu dozu i mislim da nije problem vakcinisati ih“, istakao je Janković.