Izložba “ Trenuci tišine“ u galeriji NKC-a

Izložba

Izložba slika Miroslava Mikija Đorđevića „Trenuci tišine“ biće otvorena u petak, 25. novembra, u galeriji Niškog kulturnog centra, sa početkom od 18 časova.

Miroslav Miki Đorđević rođen je u Nišu 26. januara 1953. Godine.

Piše i slika od osnovne škole. Sedamdesetih godina prošlog veka pesme i kratke priče je objavljivao u „Listu mladih 68”. Od Zagrebačkog „Feljtona” dobio je prvu nagradu za kratku priču. Zbirku pesama „Pod šeširom u glavi crv” štampao mu je Pressing 2016. godine. Pojavljuje se u knjizi nekoliko autora članova LUNE „Kad pero zaškripi”. Priča „Dvostruka svest” odabrana je za zbirku priča Rotari kluba Mediana iz Niša „Zavrti točak III”. Od 2017. do 2021. godine bio je Predsednik Udruženja „LUNA”. Priredio je monografiju „Pedeset čudesnih godina LUNE“, povodom obeležavanja pedeset godina postojanja Udruženja Likovni umetnici Niša, 2019. godine. Društvo umetnika „Svetionik“ štampalo je njegovu zbirku pesama „Prošlost, ljubav i snovi“ 2021. pri kraju su pripreme za novu zbirku.

Član je udruženja „LUNA” od 2014. godine.. Tri rada je imao na izložbi „LUNE” u Etnografskom muzeju u Plovdivu. Izložbu fotografija o manastiru Hilandaru imao je sa Miroslavom Veličkovićem 2018. godine.

I Nagradu na 50. oktobarskoj izložbi „LUNE“ dobio je za rad „Šumski put“. II Nagradu, na 49. oktobarskoj izložbi „LUNE” dobio je za rad „Pogled kroz čudnu šumu”, dok je III Nagradu na 48. oktobarskoj izložbi „LUNE” osvojio za rad „Maslina i bicikl.Član je udruženja „Kajmakčalan” iz Beograda, koje više od deset godina pronalazi i uređuje Srpska vojna groblja iz Velikog rata, na području Solunskog fronta.