Izložba novosadskog umetnika Nikosa Arvanitidisa u Galeriji Art55

izložba
Nikos Arvanitidis, Krug

Izložba je otvorena danas u Galeriji Art55. Zbog epidemiološke situacije nije bilo klasičnog otvaranja, a radove možete pogledati uz poštovanje svih mera opreza.

Izložba se sastoji od grafika i crteža Nikosa Arvanitidisa. Umetnik će u Galeriji biti prisutan od 18:30 do 20:30 časova. Radovi su izloženi do 30. septembra 2020. godine.

„Susrećemo se sa radom koji komunicira sa posmatračem na bazično čulnom estetskom i perceptivnom nivou, ostavljajući nam dovoljno prostora za lične asocijacije i reminiscencije u procesu interpretacije. U tom smislu, publika je pozvana da preuzme ulogu koautora u konstrukcijama značenja ovog intrigantnog i meditativnog rada“, objašnjava dr Manojlo Maravić.

Nikos Arvanitidis , rođen je 12.12.1976. u Novom Sadu. 1995. je maturirao u Srednjoj školi Bogdan Šuput u Novom Sadu, na smeru za dizajn enterijera. 2000. godine diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na odseku grafike u klasi profesora Zorana Todovića. Magistrirao je 2009. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu , na odseku grafike.

Od 2001. godine član ULUV-a, a od 2012. godine član je ULKiM-a. Od 2011. godine radi kao vanredni profesor na odseku grafike Fakulteta umetnosti u Zvečanu. Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.