Izložba grafika “Dijalozi sa veštačkom inteligencijom” u NTP

U Naučno-tehnološkom parku Niš u periodu od 27. juna do 10. jula svi zainteresovani moći će da posete izložbu grafika Dijalozi sa veštačkom inteligencijom, autora prof. dr Vladimira Pavlovića.

U susretu umetnosti, veštačke inteligencije i matematike, „Dijalozi sa Veštačkom inteligencijom“ otvaraju nove perspektive i inspirišu dijalog o budućnosti ovih oblasti.

Cilj ove izložbe je suočavanje sa sve aktuelnijom temom, kao i ispitivanje skrivenih veza između nauke, grafičkog dizajna i AI tehnologija. Integralni deo izložbe je komunikacija između autora i ChatGPT-a u vezi sa korišćenjem veštačke inteligencije u nauci o sinterovanju i grafičkom dizajnu.

Otvaranje izlozbe planarano je za 27. jun od 18.30 časova, u holu NTP Niš. Ovo je jedinstvena prilika za razgovor i diskusiju o odnosu između veštačke inteligencije, umetnosti i matematike, kao i o tome kako ovi različiti aspekti mogu da se povežu i učine nešto novo i uzbudljivo.

Izložba je organizovana u saradnji sa Centrom za primenjenu Matematiku Mašinskog fakulteta Univerziteta u Nišu (CAM-FMEN), u okviru međunarodne konferencije Constructive Mathematics: Foundation and Practice CM:FP 2023.

O autoru: Profesor Vladimir B. Pavlović je na čelu Departmana za matematiku i fiziku na Univerzitetu u Beogradu, FoA i PI projekta „Veštačka inteligencija i digitalne tehnologije u digitalno podržanom univerzitetskom obrazovanju“.

Vladimir Pavlović objavio je preko 400 naučnih radova i prezentacija na naučnim konferencijama i učestvovao je i koordinirao 23 istraživačka projekta. Potpredsednik Srpskog keramičkog društva i glavni urednik naučnog časopisa „Science of Sintering“.