Izbeljivanje zuba laserom u ordinaciji „Dental Zona “

izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je proces skidanja mrlja sa zuba i omogućava da se zubima vrati  prirodna boja ili da se učine svetlijim nego što su bili. Stomatološka ordinacija  „Dental Zona“ iz Vršca prati svetske trendove u estetskoj stomatologiji, pa samim  tim poseduje najsavremeniji laser za beljenje zuba. 

Pre samog tretmana zuba potrebno je obaviti stomatološki pregled da se utvrdi da  li je sve u redu u usnoj duplji. Ukoliko postoji karijes ili neki upalni proces neophodno je sve to sanirati, pre nego što počne proces beljenja. 

Stomatolog pre samog beljenja pristupa skidanju kamenca sa zuba, a zatim sledi  njihovo poliranje. Potom će Vam lekar aplikovati gel za izbeljivanje zuba, pri čemu  se koriste izbeljivači visoke koncentracije, ali u stogo kontrolisanim uslovima da bi  se izbeglo oštećenje mekog tkiva. Potom primenjuje laser koja izaziva reakciju  beljenja. Ovaj laser se sem za beljenje zuba koristi i prilikom lečenja bolesti usne  duplje, kao što su gingivektomija, frenektomija i drugi.  

Prednost beljenja zuba laser je bezbolnost prilikom intervencije, a rezultati su  dugoročni. Takođe, može da se postigne i do 9 puta veća belina zuba nego što se  postiže drugim tehnikama beljenja. 

U stomatološkoj ordinaciji „Dental Zona“ koriste se najkvalitetniji materijali na  tržištu, tako da nema štetnih dejstava. Naprotiv, supstance koje koristimo učiniće  da Vaši zubi budu otporniji na karijes nego ranije. 

Šta je potrebno da znate nakon beljenja zuba? 

Pre svega hteli bismo da Vas upoznamo sa uzrokom tamnjenja zuba. Kod pušača  to su svakako cigarete, ali istu rekaciju mogu izazvati i pića kao što su čaj, kafa,  crno vino itd.  

Naša preporuka je da se na dan beljenja zuba suzdržavate upravo gore navedenih  stvari. Na ovaj način ćemo postići pun efekat beljenja zuba, a rezulatati će biti  dugotrajniji.